Leírás
Mangópüré finom, egzotikus ízvilággal
A mangópüré sokféleképpen felhasználható, jól variálható édes és sós ízvilággal is, emellett számos jó hatással bír a szervezetre. Magas a vitamin tartalma, több ásványi anyagot is tartalmaz, élelmi rostokban gazdag.
A mangópüré felhasználása
Széles körben felhasználható: a mangó gyakori és népszerű felhasználási formája a püré. Tehetjük például fagylaltokra ízesítőként, lassit vagy jégkrémet is készíthetünk, ízesíthetjük a reggeli joghurtunkat, de süteményekhez, desszertekhez, tejberizshez, tortákhoz is felhasználhatjuk. Készíthetünk chutney-t, gyümölcssalátát, gyümölcslét vagy lekvárt is belőle.
A mangó fogyasztásának előnyei
Különleges, egzotikus ízű.
Magas a vitamin tartalma (A-,B-,C-,E- )
Több ásványi anyagot tartalmaz (foszfor, kalcium, nátrium, vas, magnézium).
Élelmi rostokban gazdag, melyek segítik az emésztést.
Jótékony hatással lehet a szívműködésre, csökkentheti a vér koleszterinszintjét.
Segítheti a vérképzést, erősítheti az immunrendszert, antibakteriális hatású.
Kiváló méregtelenítő.
Mindezek ellenére allergént is tartalmaz.
A mangópüré konzerv összetevői: mangópüré 95%, cukorszirup 5% (víz, citromsav).
Mangó hab recept mangópüréből
RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST Kosárba
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA
Cikkszám: 20236
Paraméterek
TÁPÉRTÉK TÁBLÁZAT | |
100g mangópüré tápértéke | |
Energia KJ-ban | 468 |
Energia Kcal-ban | 112 |
Zsír | 1,43g |
- amelyből telített zsírsav | 0,18g |
Szénhidrát | 23,48g |
- amelyből cukor | 20,12g |
Rost | 0,5g |
Fehérje | 0,9g |
Só | 0,05g |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.