Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Matcha teás rizstorta vagy poharas desszert kókuszkrémmel recept

Matcha teás rizstorta vagy poharas desszert kókuszkrémmel vegán recept bulkshop plantbased növényi alapú    Matcha teás rizstorta vagy poharas desszert kókuszkrémmel vegán recept bulkshop plantbased növényi alapú

Finom édesség a matcha tea előnyeivel

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető desszert

bulkshop magyar vallalkozas
A képeken látható könnyű desszert elkészíthető jól szeletelhető tortának, de elkészíthető egyszerű, rétegzett pohárkrémként is. A formai és tálalási különbség összesen egyetlen kanálka agaragaron múlik. Nagyon mutatós, a matcha zöldteától friss üde ízű rizsréteget habkönnyű, citromlével ízesített kókuszkrémmel koronáztuk meg, illetve rétegeztük a poharakba.


A matcha tea instant, azonnal és jól oldódó, porrá őrölt, intenzív illatú és ízű zöld teaféle, amely rendkívüli antioxidáns hatásán túl, gyönyörűen meg is színezheti ételeinket, süteményeinket. Aki szereti az olyan ételeket, amelyek szemet gyönyörködtetőek és nagyon egészségesek is, nyugodtan próbálkozzon vele nem fog csalódni. A matcha teapor különleges érlelési, feldolgozási eljárásoknak köszönhetően az ételekben is megőrzi ragyogó színét és intenzíven ízesíti és színezi az ételeket. Különleges érlelése, feldolgozása meg is drágítja kissé más zöld teákhoz képest - régen csak a kiváltságosok és gazdagok itala lehetett - de nagyon kevés is elegendő belőle, mind az italaink, ételeink, süteményeink elkészítéséhez.

A tortaalaphoz ragacsos rizst használtunk, mert az csodálatosan krémes állagúra fő. A ragacsos rizst hagyományosan rizsfőző edényben, gőzöléssel készítik, de mi szinte mindig - most is - egyszerűen megfőzzük a növényi tejben. Ragacsos, puha, omlós, pudingszerű, krémes lett. A tortácskánkat
1 kanálka agaragarral zselésítettük, a pohárkrémből az agaragart kihagytuk.

Hozzávalók egy nagy (24 cm) tortaformához vagy 4-5 pohárkrémhez

Hozzávalók a rizsréteghez:
1 bögre (2.5 dl) ragacsos rizs / más rizs
1 liter növényi tej, mi kókusztejet használtunk*
1 kávéskanál agaragar
1 kávéskanál matcha teapor
1 dl növényi habalap / felverhető kókuszkrém / csicserihab
2-3 evőkanál eritritol / más fehér cukor, cukorpótló
1 csipet
1 kávéskanál vaníliakivonat

Hozzávalók a kókuszkrémhez:
0.5 liter kókusztej
2 nagy evőkanál kukoricakeményítő / készen vásárolt vaníliás pudingpor
15 dkg apróbbra őrölt kókuszreszelék
2-3 evőkanál eritritol / más fehér cukor, cukorpótló
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 kávéskanál agaragar*
1 dl növényi habalap / felverhető kókuszkrém / csicserihab
1 csipet só
1 fél citrom leve

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»


Elkészítés

A rizsalap elkészítése:

1. Kevés tejben/vízben oldjuk fel az agaragart és tegyük félre.
2. A tejből és a rizsből főzzünk tejberizst. Időnként kavargassuk, várjuk meg az elkészültével, amíg a rizsszemek belseje is nagyon puha, omlós lesz. A rizs hamarabb fő, ha előző éjszakára, de legalább néhány órára beáztatjuk. Ha beáztatjuk a rizst, akkor a megadott tejmennyiségnél 1/4 bögrényivel kevesebb is elég.
3. A megfőtt rizshez 2 percnyi időre keverjük hozzá a feloldott agaragart és főzzük együtt, az agaragar csak főzés után tudja kifejteni zselésítő hatását.
Ha pohárkrémet készítünk, hagyjuk ki az agaragart.
4. A tűzhelyről levéve keverjük hozzá az édesítőt és ízesítő hozzávalókat. Most keverjük bele a matcha teaport is.
5. A legvégén, amikor szobahőmérsékletű - még nem szilárdult meg a tortalap - verjük fel a növényi habalapot és gyengéden keverjük a rizsbe.

A kókuszkrém elkészítése:

1. Amíg a rizs fő őröljük apróbbra kávédarálóban a kókuszreszeléket, így még intenzívebb ízt érhetünk majd el.
2. Oldjuk fel kevés tejben a keményítőt és tegyük félre.
3. Keverjük bele a kókusztejbe az agaragart és a tejjel együtt forraljuk fel. Ha pohárkrémet készítünk az agaragar el is maradhat.
4. A felforrt tejbe állandó keverés mellett tegyük bele a keményítőt és sűrítsük be.
Vegyük le a tűzhelyről, kissé hűtsük ki, keverjük bele az ízesítőket, a kókuszreszeléket és tegyük félre.
5. Amikor nagyjából szobahőmérsékletűre hűlt, keverjük bele gyengéden a felvert növényi habot.
6. Egy bélelt tortaformába, a képen látható módon készítsük el a tortát vagy rétegezzük egymásra dekoratív pohárban a rétegeket.
7. Hűtsük legalább 4 órát a hűtőben, hogy az agaragartól megszilárduljon a torta.
8. Felvert növényi habbal és kevés matcha porral díszíthetjük.

Megjegyzés:
* Ha a rizst előre beáztatjuk 7 dl tej is elegendő a főzéséhez.

Nézzétek meg más matcha teás receptjeinket is.

Nézzétek meg más kókuszos süteményeink receptjét is.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

Matcha teás rizstorta vagy poharas desszert kókuszkrémmel vegán recept bulkshop plantbased növényi alapú

Matcha teás rizstorta vagy poharas desszert kókuszkrémmel vegán recept bulkshop plantbased növényi alapú

Matcha teás rizstorta vagy poharas desszert kókuszkrémmel vegán recept bulkshop plantbased növényi alapú

 

A matcha teás rizstorta vagy poharas desszert kókuszkrémmel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK DESSZERTEK  |  TORTÁK 

 

bulkshop recept


                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

Keresés