Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához. Ez a weboldal sütiket használ - sütik engedélyezése
Termékek Menü

Tofutekercs recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán fő- vagy vacsoraétel.

Karácsonykor is, Szilveszterkor is el akartuk készíteni ezt a szép és ízletes ételt, de nem jött ki rá a lépés. Biztosak vagyunk benne, hogy most is szeretettel fogadjátok és néhányan remélhetőleg ki is próbáljátok. Az elkészítése nem megy ripsz-ropsz, ezért inkább hétvégi, ünnepi ételként ajánljuk.

Akik fogyasztanak tofut egészen biztosan nem csalódnak, kitűnő ízű, jól szeletelhető, formatartó, mégis puha, omlós étel, nagyon szépen, étvágygerjesztően többféle körettel, salátával tálalható.

Hozzávalók 4-5 személy részére bőségesen

Hozzávalók a tofuhoz:
2 natúr tofu (60 dkg)
1 evőkanál apróbbra őrölt, sómentes ételízesítő
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál miso
1 púpozott kávéskanál BBQ fűszerkeverék (őrölt mustármag, őrölt feketebors, őrölt koriander, fokhagyma granulátum, vöröshagymapor)
1 evőkanál mustár
1 evőkanál balzsamecet

Hozzávalók a töltelékhez:
1 csomag mirelit paraj kiolvasztva, lecsöpögtetve
3-4 gerezd átnyomott fokhagyma
1 evőkanál kukoricakeményítő / más keményítő
A spenót lecsöpögött leve
1 löttyintésnyi olívaolaj / más étolaj
1 nagy sárgarépa, kissé megfőzve
zöldséglé vagy ételízesítővel ízesített, sós víz a répa megfőzéséhez / sós víz
1 sütőzacskó a tekercseléshez



Elkészítés

1. A répát tisztítsuk meg, hagyjuk egészben és tegyük fel az ételízesítővel ízesített vízbe főni. Néhány percig főzzük roppanósra, nem kell puhára.
2. A spenótot olvasszuk ki, a levét csöpögtessük le, a lecsöpögött levet őrizzük meg. A fokhagymát, majd a spenótot kissé futtassuk meg az olajon. A lecsöpögött spenótlében oldjunk fel 1 evőkanál kukoricakeményítőt és sűrítsük be vele a spenótot.
3. A tofut reszeljük le vagy a kezünkkel törjük apróra és minden más hozzávalóval együtt tegyük be a keverőgépbe / turmixba vagy botturmix segítségével turmixoljuk simára. Törekedjünk rá, hogy minél simább masszát készítsünk, a töltésnél könnyebb dolgunk lesz a feltekeréssel, ha a massza nem darabos.
4. A masszát terítsük ki egy sütőzacskó felszínén, kenjük szét egyenletesen, körülbelül 1.5 centi magasan. Lásd a képet! *
5. A szétterített masszát celofánostól, egy lapos tálcán tegyük be a hűtőbe 1-2 órára.
6. A lehűlt tofumasszát vegyük ki a hűtőből és egyenletesen kenjük el rajta a spenótot, a szélére helyezzük a sárgarépát és a celofános sütőzacskó segítségével tekerjük fel szorosan. Lásd a képet!
7. Előmelegített sütőben 40 perc alatt, 180 fokon süssük meg aranybarnára.
8. A sütőből kivéve várni kell a felszeleteléssel, mert langyos állapotban jobban szeletelhető. Tálaláskor, szeletelt állapotban, mikróban vagy sütőben újramelegíthető.

* Alufóliában is megsüthető, de az alufólia egészségre gyakorolt káros hatásáról nagyon sokat lehet olvasni, ezért mi sütőzacskót használtunk helyette.

Jó étvágyat!





A tofutekercs recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.