Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Tésztasaláta rizstésztából, kelkáposztával és más zöldségekkel recept


Egy nagyon könnyen elkészíthető étel receptjét adjuk közre, amelynek az alapját a rizstészta - lehet üvegtészta is - és a kelkáposzta adja. Az étel vegán, bárki számára fogyasztható, tápláló és nagyon egészséges.

A kelkáposzta, amely nálunk egész évben kapható a piacon egy szuperfood, amelyet sajnos nagyon sokan nem szeretnek, fogyasztását kerülik, pedig oldalakat lehetne megtölteni egészségre gyakorolt jótékony hatásaival.

Az ételt azért is ajánljuk, mert gyorsan, pár perc alatt összedobható, akár maradék, kornyadozó, fonnyadozó zöldségek felhasználásával is. Ne is vegyük komolyan a hozzávalókban felsoroltakat, a kelen kívül - ami kötelező - bármilyen zöldség és fűszer belerakható.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához

1 csomag rizs- vagy üvegtészta
sós, forró víz

A zöldséges raguhoz

2 evőkanál olaj, mi lenmagolajat használtunk
1 kis fej kelkáposzta, durva csíkokra vágva
1 fej vöröshagyma, nem igazán igényesen aprítva
3-4 gerezd fokhagyma aprítva
1 színes kaliforniai paprika nem valami finoman aprítva
8-10 apróbb paradicsom elfelezve (néhány szárított is lehet, csíkokra vágva)
1 kisebb, fiatal cukkini
fél padlizsán felkockázva (a padlizsánt apróbbra kockázzuk)
1 fél citrom leve
2 evőkanál étkezési élesztő (el is maradhat, de ha van ilyenünk nagyon kellemes sajtos ízt ad az ételünknek)
1 evőkanál ételízesítő
1 doboz zab-/rizs-/mandulatejszín



Fűszerek: ami belefér, amit szeretünk, amit szoktunk használni: bors, jól illik hozzá az őrölt kömény, koriander stb., apríthatunk bele zöldfűszereket is, petrezselymet, oregánót, bazsalikomot, zellert. Ha nincs friss zöldfűszerünk a szárítottak keveréke is jó.

1-2 mokkáskanál chili paprika, ha szeretjük a csípőset
1-2 mokkáskanál füstölt paprika nagyon jó ízt kölcsönöz neki
, ízlés szerint

Elkészítés

1. A rizs- vagy üvegtésztát öntsük le annyi sós forró vízzel, amennyi egy ujjnyira ellepi.
Fedjük be, tegyük félre hadd dagadozzon, puhulgasson. Amíg ezt teszi, készítsük el a ragut.
2. A ragu elkészítése
A hagymákat az olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a felcsíkozott kelt, a padlizsánt, a kaliforniai paprikát, süssük néhány percig. Adjuk hozzá a többi hozzávaló zöldséget és fűszert. Sütögessük, kevergessük, végül keverjünk bele élesztőport és egy doboz növényi tejszínt. Forraljuk fel.
3. Az időközben megpuhult tésztát keverjük el a raguval. Tegyük a sütőbe 20 percre, hogy az ízek összeérjenek, de nem okvetlen szükséges, az étel sütés nélkül is nagyon finom lesz. Előző nap is elkészíthetjük és sütőben összemelegíthetjük.

Jó étvágyat!



A tésztasaláta rizstésztából, kelkáposztával és más zöldségekkel recept
hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés