Leírás
Tempeh magyar szójából, 250g
![A tempeh kitűnő húshelyettesítő, mely tele van növényi fehérjével. A tempeh kitűnő húshelyettesítő, mely tele van növényi fehérjével.](https://www.bulkshop.hu/custom/bulkshop/image/cache/w270h225q80np1/ckeditor/tempeh-magyar-szojabol-bulkshop-270.jpg)
Génmanipulációtól mentes, érlelt szójakészítmény.
Összetevők: magyar szójabab, víz, gombakultúra (rhizopus oryzae)Mi a tempeh
A tempeh hagyományosan egy fermentált szójababból készült étel. A vegán, ill. vegetáriánus konyha eleme, kiválóan helyettesíti a húst. Kellemes textúrájú ételek készülhetnek vele, és még egészséges is.
A tempeh teljes értékű táplálék, kitűnő növényi fehérjeforrás. Tartalmazza a szervezetünk számára összes szükséges aminosavat. 100g tempeh közel 21g fehérjét tartalmaz.
A tofu is szójából készül, és többen ismerik mint a tempeht, aminek szintén szójabab képezi az alapját, amit nemespenész segítségével fermentálnak. A babszemek egészben maradnak, ezáltal magasabb a rosttartalma és az ásványi anyag tartalma, mint a tofunak. A fermentálásnak köszönhetően pedig még természetes antibiotikumokat is tartalmaz.
A tempeh konyhai felhasználása
![Tempeh hozzáadásával készült miso leves Tempeh hozzáadásával készült miso leves](https://www.bulkshop.hu/custom/bulkshop/image/cache/w270h237q80np1/ckeditor/miso-leves-tempeh-felhasznalasaval-bulkshop.jpg)
Vékony szeletekre vágva vagy kockázva, pácolva, panírozva vagy natúr, olajban sütve vagy főzve fogyasztható.Mivel szivacsos az állaga, nagyon jól beszívja a pácokat.
Összemorzsolva / reszelve is sokrétűen felhasználható.
Levesekhez is hozzáadhatjuk.
Érdemes vele kísérletezni.
Tárolás: 0 és 10°C között.
Felbontás után 2-3 napig felhasználható.
Allergének: szója
100 gramm tempeh tápértéke:
Energia KJ-ban: 833
Energia Kcal-ban: 199
Zsír / telített zsírsavak: 6,29% (m/m)
Szénhidrát: 9% (m/m)
Fehérje: 20,96% (m/m)
Nedvesség: 58,91% (m/m)
Hűtött áru