A szőlőmaglisztet vegyszermentesen nyerik ki a szőlőmagból és sokoldalúan felhasználható. A szőlőmagokból kisajtolják az olajat és a megmaradt masszát finom szemcsés lisztté őrlik, ami tökéletesen illik a korszerű étrendbe.
Jelentős mennyiségű a polifenol tartalma, ezáltal védhet az érrendszeri betegségektől, és a szabadgyökök káros hatásaitól. Jó hatással van visszértágulatra és az érszűkületre. Mérsékelheti a cukorbetegség szövődményeinek kialakulását.
Hozzájárulhat a szembetegségek megelőzéséhez, és a leggyakoribb időskori szembetegségekre – a szürke hályog ellen és a sárgafolt betegségre - is jó hatással van.
Enyhíti az allergiás tüneteket is. Antioxidáns, és lúgosító hatású.
A szőlőmagliszt további hasznos összetevői, a bioflavin, P-vitamin, a kálium, nátrium, kalcium, magnézium, vas, réz, molibdén, mangán a polifenolokkal együttműködve védik az idegrendszert is.
A szőlőmaglisztet leggyakrabban joghurtba, müzlibe, turmixba, italokba keverve fogyasztják, kenyérlisztbe is keverhető. Az íze semleges, ezért szinte bármibe tehetjük.
100 gramm szőlőmagliszt tápértéke:
Energia KJ-ban: 771
Energia Kcal-ban: 187
Zsír: 5g
- amelyből telített zsírsav: 1g
Szénhidrát: 6g
- amelyből cukor: g
Fehérje: 12g
Só: g
Cikkszám: 20119
További képek
Vélemények
Alíz |
2017. 07. 01.
Egy ideje már fontosnak tartom, hogy kizárólag olyan alapanyagok legyenek a konyhámban, amelyek nem tartalmaznak mesterséges összetevőket. Tudatosan kerülöm a finomított szénhidrátot, de a lisztes ételekről nem tudok lemondani. Többféle lisztfajtát próbáltam már a zabpehelyliszttől kezdve a tökmaglisztig, és így bukkantam rá erre a szőlőmaglisztre is. Az ára nem vészes, hiszen nagyon sokáig elég ez a kiszerelés. Minimális szénhidrát tartalma miatt azonnal elnyerte tetszésem, és ugyan színe eltérő a zabpehelyliszttől, de ezt már a tökmagliszt kapcsán is megszoktam, így nem okozott különösebb problémát a főzés során. Köszönöm, hogy kipróbálhattam, biztosan fogok még rendelni belőle!
Szikszai Jolán |
2015. 09. 09.
Én kb. 2 éve rendszeresen eszem. Sok jót olvastam róla és magam is megtapasztaltam. Viszér problémáim vannak és mióta fogyasztom ezek a fájdalmak tulajdonképpen meg is szűntek!!! Ha 1-2 nap nem veszem be és jelentkeznek a fájdalmak, 1 kiskanálnyit beveszek (vízzel, vagy joghurtba keverve) 1 órán belül megszünnek a fájdalmaim. Már többször tapasztaltam ezt, így egészen biztos a szőlőmagtól nyugszik meg a lábam. Nagyon hatásosnak tartom, így mindenképp ajánlom ezen problémákra. Arról nem beszélve, hogy egyébként is roppant egészséges.