Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTOK BUDAPESTI MINTABOLTOK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Szilveszteri szezámmagos sós, ropogós recept

   
Gluténmentesen, vegán életmódba beilleszthetően elkészíthető vendégváró, sós ropogós.

bulkshop magyar vallalkozas
A keksz nagyon jól sikerült, ropogós, ízes. Lenmagtojással készítve kicsit barnább színű kekszet kapunk.

Kevés hozzávalóból, hamar elkészül, a vendégek és ti is nagyon fogjátok szeretni.
Mi nagy szemű sóval díszítettük és ízesítettük.
A kekszek sokáig elállnak, nem törékenyek, hurcolhatók, nagyon is alkalmasak mártogatónak, nassolásra, de mi most kifejezetten a szilveszteri bulira készítettük.
Ha azonos mennyiségű lisztet és szezámmagot keverünk össze, bármilyen mennyiséget készíthetünk belőle, mi most egy adag hozzávalóit adjuk meg.
Fogjatok neki bátran, gyakorlatilag elronthatatlanok, a sütésüknél viszont érdemes éberen figyelni, meg ne égjenek.
 

A szezámmagos, sós ropogós hozzávalói

egy hagyományos nagy sütőtepsihez.

10 dkg szezámmag / 1 bögre (2,5 dl) szezámmag / 1 bögre fekete szezámmag
10 őrölt mandula  / 1 bögre mandulaliszt *
2 lentojás (2 evőkanál őrölt lenmag / 6 evőkanál víz)
0.5 dl víz vagy növényi tej 
 ízlés szerint

nagy szemű só a dekoráláshoz

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»


 

A szezámmagos, sós ropogós elkészítése

1. A hozzávalókból gyúrjunk formázható, puha tésztát. Ha morzsálódós lenne, adjunk még hozzá evőkanalanként vizet / növényi tejet.
2. Két sütőpapír között vékonyra nyújtsuk ki, a felső papírt húzzuk le és rádlival, késsel még nyersen vágjuk fel. (Lásd a képet.)
3. Az alsó papírral együtt emeljük be a tepsibe.
4. Süssük 7-10 percig. A sütési idő függ attól, hogy milyen vastagságúra nyújtottuk a tésztát.
A szélek hamarabb és ropogósabbra sülnek. Megtehetjük, hogy kivesszük a tepsit, a sült széleket leválasztjuk és a középső kekszeket visszatesszük néhány percre sülni.
Mindenesetre ne hagyjuk magára a sülő kekszeket, sülésüket kísérjük figyelemmel.

* Nem próbáltuk ki, de szerintünk a kekszek egy olcsóbb változata zabpehelyliszttel is elkészíthető.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





A szilveszteri szezámmagos sós, ropogós recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  PALACSINTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                            TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA