x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Szilvás morzsasüti recept

   
Ezúttal egy egyszerű, könnyen elkészíthető, cseppet sem macerás, zabpehely és kókuszliszt alapú, vegán módon és gluténmentesen is elkészíthető sütemény töltésére használtuk a szilvalekvárt.

Rengeteg szilvát befőztünk ezen az őszön. Kimagvaztuk, sütőben sütögettük, üvegbe raktuk, bespájzoltuk. Ennek az lesz a következménye, hogy télen is gyakran fogunk és tudunk majd szilvalekváros süteményeket sütni, szilvás ételeket készíteni.

A sütemény a vegánoknak lentojással elkészíthető, de ha nem követünk vegán táplálkozási elveket, nyugodtan használjunk az elkészítéshez 1 tojást.

A sütemény elkészítése azok örömére is fog szolgálni, akik egészségügyi / elvi okokból tartózkodnak a búzaliszt fogyasztásától, akik szeretnek alternatív lisztekkel kísérletezni, szeretik az új ízeket, kíváncsiak más, a hagyományostól eltérő sütési eljárásokra.

Ez a sütemény bármilyen lekvárral megsüthető. Az ebben a receptben javasolt süteményalap sokoldalúan, sokféle süteményhez felhasználható.

A gluténintoleranciával küzdők használjanak tanúsítottan gluténmentes hozzávalókat.

Hozzávalók

Hozzávalók a süteményalaphoz:

1.5 bögre zabpehely apróbbra őrölve
3 evőkanál kókuszliszt
3 evőkanál puha, de nem olvasztott kókuszzsír
2 lentojás / nem vegánoknak 2 tojás
3-4 evőkanál eritritol / más a Bulksopban kapható fehér cukor / cukorpótló (a fehér cukor nem színezi el a tésztát)
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet
kevés növényi tej, ha szükséges
fűszerek: fahéj, szegfűszeg, kardamom, mindenből egy kevés (el is maradhat)

Hozzávalók a töltelékhez

2.5 bögre szilvalekvár
1 evőkanál kukoricakeményítő + kevés víz
eritritol / kókuszcukor / barnacukor az édesítéshez, ha szükséges

Hozzávalók a morzsához:

3 evőkanál mandulaliszt / zabliszt
2 evőkanál kókuszliszt
1 nagy evőkanál kókuszzsír
2-3 evőkanál eritritol / más cukor vagy cukorpótló
A morzsa durvára tört Maria Gullon gluténmentes vagy más omlós keksszel is helyettesíthető.



Elkészítés

1. Készítsük elő a tölteléknek szánt lekvárt. A lekvárt tegyük fel egy edényben melegedni, amikor felforr keverjünk hozzá kevés vízben feloldott, 1 púpozott evőkanálnyi kukoricakeményítőt és habarjuk be. A keményítőtől a töltelék sűrűbb is lesz, az állaga pedig krémesebb.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
3. Készítsük el a lentojást (2 evőkanál őrölt lenmag + 6 evőkanál víz), őröljük kicsit apróbbra a zabpelyhet, de ne lisztté.
4. Keverjük össze a liszteket, a sütő és az ízesítő szereket.
5. A lentojást a választott cukorral és a kókuszzsírral keverjük ki, mintha tojást használnánk.
6. Keverjük össze a száraz hozzávalókat a tojásos keverékkel.
Ha szükséges evőkanalanként adjunk még hozzá növényi tejet (a kókuszliszt sok folyadékot igényel). A süteménymasszának nem kell folyósnak lennie, inkább csak jól gyúrható állaga legyen.
7. Ezt a sütimasszát nyomkodjuk egy papírral bélelt tepsi aljába egyenletesen.
8. Kenjük rá a kihűlt lekvárt.
9. Készítsük el a morzsát, a hozzávalókat dörzsöljük össze és a képen látott módon, kicsit csomósan / darabosan terítsük szét a lekváros felületen.
10. A mi süteményünk 30 perc alatt sült.

Jó étvágyat!





A szilvás morzsasüti recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés