Szorgalmasan készítettük, napról-napra, végül is 50 üveg lekvárunk lett. Reméljük kitart a télen, sokan bejelentkeztek rá. Mindkettő nagyon finom, édes, lágy, jól kenhető, de nekünk a staneyből készült kicsit jobban ízlik. A mellékelt képeken is a stanley befőzését láthatjátok.
A szilvalekvár hozzávalói
tetszés szerinti mennyiségű szilvafahéj
szegfűszeg
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
A szilvalekvár elkészítése
1. A szilvát kimagozzuk.2. Mi a magvazáskor apróbbra is vágtuk a szilvaszemeket (a művelet elhagyható).
A kezünkkel továbbtörjük, nyomorgatjuk a szilvákat, hogy levet engedjenek.
3. Belekeverjük a fűszereket.
4. Egy tepsiben tegyük be a sütőbe. Magas hőmérsékleten (200 fokon, légkeveréssel) hagyjuk felforrni, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 100 fokra és hagyjuk magára a lekvárunkat egészen addig, míg a sűrűségét jónak nem ítéljük. Mindenki eldöntheti, hogy mennyire sűrűre szeretné készíteni. Nem kell félni, a lekvár nem ég le. Ne kavargassuk! A sütőajtón át néha nézzünk be és ilyenkor dicsérjük meg.
Gázsütőben is jól elkészíthető, mi is évekig úgy készítettük. A lehető legkisebbre vegyük a lángot és picikét nyissuk meg a sütőajtót.
Jó étvágyat!
A szilvalekvár készítése sütőben, cukor nélkül recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: PALACSINTÁK | KENYEREK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA