Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Szezámmag 500g

Ár:
970 Ft (764 Ft + ÁFA)

szezámmag sok telítetlen zsírsavat tartalmaz. Vitaminok (A-, B1-, B2-, E) és ásványi anyagok (kalciumban, kálium, foszfor, magnézium, vas) forrása.

Tahini - fehér szezámpaszta is kapható

(1.940 Ft/kg) - RAKTÁRON
Fehérje: 23g / 100g

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Szezámmagos szelet 60g Szezámmagos szelet 60g
220 Ft
Szezámmagos szelet áfonyás 60g Szezámmagos szelet áfonyás 60g
220 Ft
Tahini 500g bulkshop Tahini 500g
2.350 Ft
szezámolaj bulkshop Szezámolaj 0,25 liter, hidegen sajtolt
1.760 Ft
fekete szezámmag - bulkshop Fekete szezámmag 250g
890 Ft

Leírás

A szezámmag jellemzői

a szezámmag jó növényi fehérjeforrás

A szezámmag telítetlen zsírsavakat nagy arányban tartalmaz, tömegének több mint felét olaj teszi ki.
Jelentős mennyiségű A-, B1-, B2-, E-vitamin van benne.
Kalciumban különösen gazdag, de más ásványi anyagoknak, így például káliumnak, foszfornak, magnéziumnak, vasnak is bőséges forrása.
Lecitin-, szezamintartalma miatt a fogyasztása a magas koleszterinszintűeknek különösen előnyös, szív- és érvédő táplálék, mivel koleszterincsökkentő hatású illetve akadályozza az érfalakon a plakk-képződést.
Olaja gazdagabb kalciumban, mint például a tehéntej, így fogyasztása fontos szerepet játszhat a csontritkulás megelőzésében és gyógyításában.

A szezámmag felhasználása

Számtalan édes és sós ételféleség gazdagítható vele. Nyersen és pirítva felhasználhatjuk kenyerekben, péksüteményekben, házi süteményekben, salátákhoz, müzlikbe, panírozáshoz, szinte bármilyen ételt megszórhatunk vele. Ha a magokat kicsit megőröljük, a tápanyagai jobban hasznosulnak.

A szezámmag története

A szezám már ötezer évvel ezelőtt, az ókori Indiából is Kínán és Japánon keresztül terjedt el a mediterrán éghajlati öv országaiba. A szezámmagot az ókorban is mindenhol ismerték és nagyra becsülték. Ma már Ázsia, Afrika, Közép- és Dél-Amerika trópusi éghajlatú országaiban igen elterjedt a termesztése.
A szezámmagot az összetevői rendkívül értékes táplálékká teszik.
Már az ókorban is gyógyhatásúnak tartották; általános gyengeség, szívelégtelenség, epe és májbántalmak esetén használták.

Szezámmag-vaj készítése - rövid videó

100 gramm szezámmag tápértéke:  A szezámmag magas fehérjetartalommal rendelkezik

Energia KJ-ban: 2710    
Energia Kcal-ban: 656    
Zsír: 60g    
 - amelyből telített zsírsav: 6,7g    
Szénhidrát: 2,1g    
 - amelyből cukor: 1,6g    
Fehérje: 23g    
Só: 0,03g    
 

Receptek szezámmaggal Finom receptek szezámmaggal - bulkshop plantbased

Szezámmagos sós ropogós
Szezámvaj
Kendermagos humusz eperhab desszerttel
Reggeli kása gazdagon 
Körte szezámbundában 
Tahinitrüffel 
Csicseriborsós egyben sült 
Jóféle magvakkal töltött ünnepi rolád avagy töltött fasírt


 

Szezámsó

Mivel a konyhában a sót naponta használjuk, érdemes szezámsót készítenünk.
Száraz serpenyőben külön-külön pirítsunk meg 1 evőkanál sót, majd 14 evőkanál szezámmagot. Amikor pattogni kezd, azonnal vegyük le a tűzről. A sóval összekeverve mozsárban pépesítsük.


 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba



                                                                 TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 
 
Cikkszám: 20042

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés