Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Sütőben sült zöldséges, csicseriborsós, krumplis lepénykék recept

   
Vegán, gluténmentesen elkészíthető, egyszerű, hétköznapi vacsoraétel vagy köret.

Bizonyára sokan készítettetek már hasonlót, hagyományos lisztből, tojással. A mienkhez nem kell tojás és a hagyományos búzalisztet is lecseréltük benne csicseriborsólisztre, ami tojás nélkül is nagyon jól működik, összefogja és összetartja a lepénykéket. A csicseriborsóliszt finom, nem kölcsönöz az elkészült ételnek idegen vagy kellemetlen ízt. Ez is egy módja és lehetősége a nagyon egészséges, egyáltalán nem drága csicseriborsó fogyasztásának.

A képen látható tenyérnyi nagyságú krumplis lepényeket azért sütöttük a sütőben, mert úgy kevés olaj kell csak a sütéshez, sütés közben nem a serpenyős sütésekre jellemző égett olajszag lengi be a konyhát, hanem finom, a krumplis pogácsákra emlékeztető.

A kisült lepénykék kívül ropogósak, belül puhák, ízgazdagok.
Mi nagyon szerettük.

Hozzávalók 8-10 darabhoz

3 nagyobb krumpli nagylukú reszelőn lereszelve
1 közepes nagyságú cukkini nagylukú reszelőn lereszelve
1 közepes nagyságú sárgarépa apróra reszelve
2-3 szál újhagymaszár vékony csíkokra vágva (elmaradhat)
3 evőkanál csicseriborsó liszt
1 lapos kávéskanál fokhagymapor
himalája só, ízlés szerint (inkább sótlan legyen)
fűszerezhetjük is ízlés szerint borssal, köménnyel, vágott vagy szárított petrezselyemmel (mi nem tettünk bele)
A tálaláshoz: 2 evőkanál ketchup, 1 kávéskanál sriracha vagy más chilis, csípős szósz, 1 kávéskanál folyékony füst keveréke



Elkészítés

1. A lereszelt zöldségek levét nyomjuk ki alaposan. Akkor tud a lepény a sütőben pirosra, ropogósra sülni, ha nem túl nedves.
2. A kinyomott zöldségekhez keverjük hozzá a csicseriborsólisztet és a többi hozzávalót.
3.Türelmesen keverjük, amíg a massza formázhatóvá összeáll. Ha nagyon száraz lenne, a kinyomott léből adjunk hozzá egy evőkanálnyit.
4. Egy sütőpapírral bélelt, kiolajozott tepsibe formázzunk a masszából nagyjából kerek, tenyérnyi, lapos lepényeket.
5. 180 fokos sütőben 35 perc alatt sült a mienk. Az utolsó 10 percben kivettük a sütőből, megforgattuk a lepényeket és feljebb tettük a rácson, hogy még intenzívebben piruljanak.
6. A tálaláshoz a ketchupos, csípős szósz hozzávalóit keverjük össze és adjuk a lepénykék mellé.

Jó étvágyat!





A sütőben sült zöldséges, csicseriborsós, krumplis lepénykék recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés