Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Sütőben sült zöldséges, csicseriborsós, krumplis lepénykék recept

   
Vegán, gluténmentesen elkészíthető, egyszerű, hétköznapi vacsoraétel vagy köret.

bulkshop magyar vallalkozas
Bizonyára sokan készítettetek már hasonlót, hagyományos lisztből, tojással. A mienkhez nem kell tojás és a hagyományos búzalisztet is lecseréltük benne csicseriborsólisztre, ami tojás nélkül is nagyon jól működik, összefogja és összetartja a lepénykéket. A csicseriborsóliszt finom, nem kölcsönöz az elkészült ételnek idegen vagy kellemetlen ízt. Ez is egy módja és lehetősége a nagyon egészséges, egyáltalán nem drága csicseriborsó fogyasztásának.


A képen látható tenyérnyi nagyságú krumplis lepényeket azért sütöttük a sütőben, mert úgy kevés olaj kell csak a sütéshez, sütés közben nem a serpenyős sütésekre jellemző égett olajszag lengi be a konyhát, hanem finom, a krumplis pogácsákra emlékeztető.

A kisült lepénykék kívül ropogósak, belül puhák, ízgazdagok.
Mi nagyon szerettük.
 

Hozzávalók 8-10 darab krumplis lepényhez

3 nagyobb krumpli nagylukú reszelőn lereszelve
1 közepes nagyságú cukkini nagylukú reszelőn lereszelve
1 közepes nagyságú sárgarépa apróra reszelve
2-3 szál újhagymaszár vékony csíkokra vágva (elmaradhat)
3 evőkanál csicseriborsó liszt
1 lapos kávéskanál fokhagymapor
himalája só, ízlés szerint (inkább sótlan legyen)
fűszerezhetjük is ízlés szerint borssal, köménnyel, vágott vagy szárított petrezselyemmel (mi nem tettünk bele)
A tálaláshoz: 2 evőkanál ketchup, 1 kávéskanál sriracha vagy más chilis, csípős szósz, 1 kávéskanál folyékony füst keveréke

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»


A krumplis lepénykék elkészítése

1. A lereszelt zöldségek levét nyomjuk ki alaposan. Akkor tud a lepény a sütőben pirosra, ropogósra sülni, ha nem túl nedves.
2. A kinyomott zöldségekhez keverjük hozzá a csicseriborsólisztet és a többi hozzávalót.
3.Türelmesen keverjük, amíg a massza formázhatóvá összeáll. Ha nagyon száraz lenne, a kinyomott léből adjunk hozzá egy evőkanálnyit.
4. Egy sütőpapírral bélelt, kiolajozott tepsibe formázzunk a masszából nagyjából kerek, tenyérnyi, lapos lepényeket.
5. 180 fokos sütőben 35 perc alatt sült a mienk. Az utolsó 10 percben kivettük a sütőből, megforgattuk a lepényeket és feljebb tettük a rácson, hogy még intenzívebben piruljanak.
6. A tálaláshoz a ketchupos, csípős szósz hozzávalóit keverjük össze és adjuk a lepénykék mellé.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





A sütőben sült zöldséges, csicseriborsós, krumplis lepénykék recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK  |  KENYEREK  |   HÚSHELYETTESÍTŐK

 

bulkshop recept


                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA