Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Sütőben sült spenótos rizslabdák recept

   
Vegán, gluténmentesen elkészíthető köret vagy főétel.

Ne dobjuk ki a maradékot!

A maradék, hervadó félben lévő, ide-oda rakosgatott, elfogyni nem akaró, főtt rizs hasznosításának egy kitűnő, ízletes, mutatós módja. Természetesen frissen főtt, kihűtött rizsből is elkészíthető.

Elkészíthető más integrálható zöldségekkel is, de a szintén nem kapós spenót ételbe való csempészésének is nagyon jó módja. Elkészülte után, különféle vegán szószokkal, „majonézzel, sajtmártással” meglocsolva, salátával körítve finom, dekoratív étel tálalható, az egyébként elég kommersz hozzávalókból.

A rizslabdák serpenyőben, olajon is kisüthetők, de mi - mint mindig -  a kevésbé zsíros változatot, a sütőben sütést választottuk.

Hozzávalók 10-14 rizslabdához

2 bögrényi főtt rizs
1 bögrényi főtt vagy lecsöpögtetett mirelit spenót
2/3 bögrényi csicseriborsóliszt
1/2 bögrényi őrölt mandula / 2 evőkanál kendermag / 1/2 bögrényi napraforgómag
1 evőkanálnyi / ha szeretjük esetleg több / inaktív élesztő
1 kávéskanál / ízlés szerint
1 nagy facsarásnyi citromlé
bármilyen fűszer, amit kedvelünk

Az öntethez:

fél bögre kesudió / napraforgó
1-2 facsarásnyi citromlé

1 kávéskanál inaktív élesztő (elhagyható)



Elkészítés

1. A sütőt melegítsük elő.
2. A spenótot daraboljuk fel apróra vagy, ha mirelitet használunk csepegtessük le.
3. Minden hozzávalót keverjünk jól össze, pihentessük 20 percet.
4. Készítsünk belőlük tenyérnyi vagy kisebb labdákat.
5. A tepsit kissé beolajozott sütőpapírral béleljük ki, a rizslabdákat helyezzük el és süssük nagyjából 20 percig.
Vegán kesudiós öntettel*, vegán joghurttal, csípős csiliszósszal tálalhatjuk.

*Fél bögre kesudiót / napraforgót turmixoljunk össze 2 facsarásnyi citrommal és fél bögre vízzel, sóval, esetleg kiskanálnyi inaktív élesztővel (ha szeretjük).

Jó étvágyat!





A sütőben sült spenótos rizslabdák recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés