Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Sütőben sült spenótos rizslabdák recept

   
Vegán, gluténmentesen elkészíthető köret vagy főétel.

bulkshop magyar vallalkozas

Ne dobjuk ki a maradékot!


A maradék, hervadó félben lévő, ide-oda rakosgatott, elfogyni nem akaró, főtt rizs hasznosításának egy kitűnő, ízletes, mutatós módja. Természetesen frissen főtt, kihűtött rizsből is elkészíthető.

Elkészíthető más integrálható zöldségekkel is, de a szintén nem kapós spenót ételbe való csempészésének is nagyon jó módja. Elkészülte után, különféle vegán szószokkal, „majonézzel, sajtmártással” meglocsolva, salátával körítve finom, dekoratív étel tálalható, az egyébként elég kommersz hozzávalókból.

A rizslabdák serpenyőben, olajon is kisüthetők, de mi - mint mindig -  a kevésbé zsíros változatot, a sütőben sütést választottuk.
 

Hozzávalók 10-14 sült spenótos rizslabdához

2 bögrényi (1 bögre = 2,5 dl) főtt rizs
1 bögrényi főtt vagy lecsöpögtetett mirelit spenót
2/3 bögrényi csicseriborsóliszt
1/2 bögrényi őrölt mandula / 2 evőkanál kendermag / 1/2 bögrényi napraforgómag
1 evőkanálnyi / ha szeretjük esetleg több / inaktív élesztő
1 kávéskanál / ízlés szerint
1 nagy facsarásnyi citromlé
bármilyen fűszer, amit kedvelünk

Az öntethez:

fél bögre kesudió / napraforgó
1-2 facsarásnyi citromlé

1 kávéskanál inaktív élesztő (elhagyható)

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A sült spenótos rizslabdák elkészítése

1. A sütőt melegítsük elő.
2. A spenótot daraboljuk fel apróra vagy, ha mirelitet használunk csepegtessük le.
3. Minden hozzávalót keverjünk jól össze, pihentessük 20 percet.
4. Készítsünk belőlük tenyérnyi vagy kisebb labdákat.
5. A tepsit kissé beolajozott sütőpapírral béleljük ki, a rizslabdákat helyezzük el és süssük nagyjából 20 percig.
Vegán kesudiós öntettel*, vegán joghurttal, csípős csiliszósszal tálalhatjuk.

*Fél bögre kesudiót / napraforgót turmixoljunk össze 2 facsarásnyi citrommal és fél bögre vízzel, sóval, esetleg kiskanálnyi inaktív élesztővel (ha szeretjük).

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





A sütőben sült spenótos rizslabdák recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK  |  KENYEREK  |   HÚSHELYETTESÍTŐK

 

bulkshop recept


                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA