Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Sütőben sült póréhagyma fasírt recept

   
Olcsó, ízletes, sokoldalúan használható, több módon, gluténmentesen is elkészíthető, vegán táplálkozásba is beilleszthető fasírtokat készítettünk póréhagymából. Ehető zsömlében, kenyérszeletek között burgerként, főzelékekhez vagy más garnirunghoz feltétként, jó kiegészítője egy hatalmas salátaételnek.

(A recept nyomtatható a lenti nyomtatás ikonnal.)

Mi rizzsel ettük. A rizs elkészítésének módját lásd itt


Ez a hagymafasírt serpenyőben is elkészíthető, de mi sütőben sütöttük, mert úgy kevésbé ég meg sütés közben és az elkészült hagymapogácsák kevésbé, illetve alig zsírosak. Mivel a hagymát olajon pároljuk a fasírtok elkészítése előtt, lényeges szempont volt számunkra, hogy ne kerüljön bele és hozzá több zsiradék.

Hozzávalók 6 nagyobb fasírthoz

3 közepes nagyságú póréhagyma vékony karikákra darabolva
2 gerezd átnyomott fokhagyma vagy mokkáskanál fokhagymapor
3 evőkanál (szükség szerint) csicseriborsóliszt, nem gluténmentes változatban 2-3 evőkanál zsemlemorzsa vagy 2 darab áztatott zsömle
1 evőkanál szójaszósz (kapható boltjainkban)
nem vegánoknak kerülhet bele 1 tojás
vegánoknak 1-2 evőkanál kendermag
1 lapos kávéskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál bors
1 lapos kávéskanál füstölt paprika vagy 1 kávéskanál sima őrölt (akár mind a kettő)
1 kávéskanál himalája só (ízlés szerint)
1 evőkanál (vagy szükség szerint) kukoricakeményítő, ha szükséges a szilárdításhoz
2-3 evőkanál olívaolaj + a tepsi kikenéséhez (kapható boltjainkban)



Elkészítés

1. A hagymát az olajon lassú tűzön pároljuk puhára, a végén emeljük meg egy kicsit a lángot és állandó keverés mellett pirítsuk meg. Nagyon vigyázzunk, hogy a hagymák kissé, imitt-amott karamellizálódjanak, de semmiképpen ne égjenek meg. Az elkészült hagymát hűtsük ki.

2. A kihűlt hagymához adjuk hozzá a többi hozzávalót és aprítógéppel vagy botmixerrel kicsit, imitt-amott aprózzuk, daraboljuk, nem kell, hogy a massza homogén legyen, maradjanak benne jócskán hagymadarabok. Ha csicseriborsóliszttel készítjük, hagyjuk állni 15-20 percig. Ha nagyon lágynak érezzük a masszát adjunk hozzá kevés kukorica- vagy más keményítőt.

3. Gyúrjunk, kerekítsünk pogácsákat és egy papírral bélelt, olajjal kikent tepsiben süssük 20-25 percig 180 fokon. A tepsibe helyezett hagymapogácsákat is fújjuk/kenjük le olajjal lehelet vékonyan.

Jó étvágyat!




A sütőben sült póréhagyma fasírt recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés