x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Sütőben sült, pihe-puha, gluténmentes, vegán fánk recept


Ennek a fánknak nagy előnye, hogy sütőben sült, ezért minden felesleges zsiradéktól mentes. Azoknak ideális elkészíteni, akik tartózkodnak a túlzott zsírfogyasztástól. Egy pillekönnyű, laza szerkezetű, különféle töltelékekkel fogyasztható fánk alternatív, gluténmentes lisztek keverékéből.

Nagyon finom, de inkább süteményszerű ízű és állagú, nem hasonlítható az olajban sült „hagyományos” fánkhoz. A tojást a receptben konjakliszttel és almareszelékkel helyettesítettük, így a recept nem tartalmaz állati eredetű összetevőt. Ez a fánktészta a vegán konyhában nagyon sokoldalúan felhasználható, más sütemények alapjául is szolgálhat, keverhetünk bele magokat, gyümölcsöket, de piskótalapként is használhatjuk és tölthetjük.
A fánk alapjául szolgáló lisztkeveréket egy régi Fem3Café adásban tanultuk mi is...

gluténmentes
tehéntej mentes
tojásmentes
vegán

A fánkok elkészítésének várható, hozzávetőleges költsége: 460-470 Ft

Hozzávalók 20 fánkhoz

15 dkg barna rizsliszt / fehér is jó
5 dkg tápiókakeményítő
3 dkg nyílgyökérliszt
10 dkg barna nádcukor / más a Bulkshopban kapható cukor vagy cukorpótló
2 dkg burgonyapehely
5 dkg kókuszzsír/növényi margarin
1 csipet
1/2 csomag sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál konjakliszt
1 mokkáskanál vanília
1 nagy alma + forró víz szükség szerint

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdök minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat.)



Elkészítés

1. Az almát hámozzuk meg, reszeljük le, a levét nyomkodjuk ki.
2. Az ama levét, ha szükséges pótoljuk ki vízzel, hogy egy fél bögrényi folyadékunk legyen és forrósítsuk fel, a forró vízbe keverjük bele a zsiradékot.
3. A száraz hozzávalókat mérjük ki és keverjük össze egy tálban.
4. A száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá az almaleves folyadékot.
Sűrű, nem formázható, nokedli állagú masszát kell kapnunk.
5. A masszát simítsuk bele a fánksütőbe vagy más kerek formázó sütőbe, akár a muffinsütő is jó. Kalkuláljuk be az adagolásnál, hogy a fánkocskáink alaposan megnőnek sülés közben.
6. 15 perc alatt 170 fokos sütőben megsülnek, de azért tegyünk egy tűpróbát. Ne süssük túl a fánkokat, mert a rizsliszt miatt hamar kiszáradnak. Persze úgy is finomak, de nem fánkszerűek.
7. Hűtsük keveset a formában, majd borítsuk ki a fánksütőből és díszítsük kedvünkre csokival, lekvárral, pudinggal.

Költségek részletesebben

15 dkg barna rizsliszt/ fehér is jó 80 Ft
5 dkg tápiókakeményítő 45 Ft
3 dkg nyílgyökérliszt 60 Ft
10 dkg barna nádcukor/ más a Bulkshopban kapható cukor vagy cukorpótló 70 Ft
2 dkg burgonyapehely 25 Ft
5 dkg kókuszzsír/növényi margarin 65 Ft
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál konjakliszt 10 Ft
1 nagy alma + forró víz szükség szerint 60 Ft
egyéb 50 Ft

Jó étvágyat!



A sütőben sült, pihe-puha, gluténmentes, vegán fánk recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés