Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Goji bogyó lekvár recept

   
Ha valami igazán finomat, különlegeset szeretnél. 
A goji bogyóból készült jam olyan különleges, annyira nem mindennapi, hogy készíthetjük akár ajándékként, akár különleges, ritka házi csemegeként is. A goji nem az a fajta gyümölcs, amit kilószám veszünk a piacon, hogy befőzzük télire.

bulkshop magyar vallalkozas
Répacukor és minden más adalékanyag nélkül készült különlegesség.


Készíthetünk goji lekvárt akkor is, ha nem szeretjük a száraz, aszalt bogyókat rágcsálni, szívesebben kapunk be egy kis kanállal a müzlinkhez, a kekszünkkel mártogatva. Annyira finom, olyan kényeztető, olyan különleges, olyan unikum.

A goji bogyók egészségre gyakorolt jótékony hatásáról olvashattok a mi oldalunkon is, de a neten számtalan cikk, tanulmány fellelhető, amely mind-mind a bogyók rendkívüli tulajdonságait elemzi és méltatja.

Mi lekvárként is igyekeztünk megőrizni értékes tápanyagait, vitaminjait, nagyon rövid ideig tettük ki hőhatásnak, pár perc és már üvegben is volt. Ki is dunsztolhatjuk, úgy sokáig eláll, de készíthetjük azonnali fogyasztásra egy különleges desszert kísérőjeként, kiegészítőjeként, töltelékként, feltétként.

A goji lekvár elkészítése során a gyümölcs igen magas bétakarotin tartalma miatt számolnunk kell azzal, hogy az elkészült lekvár kissé sárgás színű lesz, még a főzőedény alját is megszínezheti. Azt is mondhatnánk, hogy az egészségre gyakorolt jótékony hatása átüt mindenen.

A goji bogyó egy nagyon édes gyümölcs, áztatva és rövid ideig forralva túlontúl édes ízt kaptunk, amikor először készítettük, ezért úgy döntöttünk, hogy most más gyümölccsel is kombináljuk, azért is, hogy szaporítsuk kicsit, azért is, hogy egy pici savanykás ízt csempésszünk bele. Most a málna mellett döntöttünk, de az eper és a ribizli is jó döntés lett volna. Nem gondoltuk viszont szerencsésnek a lila bogyósokat, mert azok elvennék a jellegzetes, picit sárgába hajló, nagyon szép pirosas színét.
 

Hozzávalók 3-4 dl goji lekvárhoz

1 bögre (2,5 dl) goji bogyó 
1 bögre málna (lehet kicsit több is)
3-4 kanál eritritol vagy más fehér cukor / cukorpótló
vanília esszencia

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»


 

A goji lekvár elkészítése

1. A málnát turmixoljuk meg és egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a későbbi ízélményt ne befolyásolják a magok.
2. A goji bogyót nagyon alaposan, folyó víz alatt, a szűrőben rázogatva mossuk meg. A megmosott bogyót jó meleg, de nem forró vízbe áztassuk be legalább 10 percre, éppen csak annyi vízben, ami ellepi.
3. A goji bogyót szűrjük le, pici áztatóvizet hagyjunk rajta.
4. A leszűrt, nedves bogyót egy tapadásmentes edényben tegyük alacsony lángra, kevergessük, amíg iciri-picirit karamellizálódik. (2 perc)
5. A felforrt, kissé karamellizálódott bogyókhoz tegyük hozzá a választott cukorféleséget és a vaníliát, öntsük bele a málnát is. Egyetlen egy rottyantással forraljuk össze.
6. Hűtsük ki kicsit, és felezzük el a lekvárt, a felét tegyük a turmixba és pépesítsük. A pépes és nem pépes részt öntsük és kavarjuk össze. Így kap jam állagot, nem pedig órákig tartó főzéssel.
7. Ha dunsztolni szeretnénk, akkor az egészet újra forraljuk fel, forrón tegyük üvegekbe és a saját gyakorlat, szokás, rutin szerint dunsztoljuk ki.
Ha azonnali fogyasztásra szánjuk, tegyük a hűtőbe.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház




A goji bogyó lekvár recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: PALACSINTÁK  |  KENYEREK  

 

bulkshop recept


                                                                                   TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 

blog comments powered by Disqus