Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Sült fokhagymás humusz egyszerűen recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető krém.

Gyakran készítünk humuszt, biztosan ti is. Nagyon változatosan lehet ízesíteni, szépen lehet tálalni, nem lehet megunni. Sütőben sült fokhagymával azonban ritkán készítjük. A klasszikus sült fokhagymáshoz ugyanis héjastól kell a sütőben a fokhagymákat megsütni és mi mindig sajnáljuk a sütőt két fej fokhagymáért elindítani. Amikor más miatt megy a sütő, akkor meg éppen nem csinálunk humuszt vagy például az édes süteményünk mellé nem szeretjük betenni a sülő fokhagymát. De az is előfordul, hogy egyszerűen elfelejtjük.

Most egy olyan humuszváltozatot mutatunk be, amelyben nagy adag sült fokhagyma van, de nem a sütőben sütöttük hozzá a fokhagymát. Ízekben gazdag, nagyon finom, a humuszrajongók nagyon fogják szeretni.

Humusz hozzávalók:

1 levétől leszűrt konzerv csicseriborsó / főtt csicseriborsó
1.5 dl olívaolaj (kapható boltjainkban) / más étolaj, például rizsolaj
3 evőkanál tahini
1 nagy fej fokhagyma (8 gerezd)
fél citrom leve
1 dl csicseriborsólé / amennyi szükséges
1 teáskanál
Mi most más fűszert nem tettünk bele, de borssal, csilipehellyel tovább ízesíthető és díszíthető.
---
Röviden a tahiniről

A tahini pirított és finomra őrölt szezámmagból készült sűrű állagú massza, melyet egy kevés olívaolaj segítségével kevernek megfelelő állagúra, és elsősorban keleti ételek alapanyagaként használnak.
Mivel a tahini egyetlen alkotóeleme a szezámmag, ezért tápanyag és vitamintartalma is hasonló ahhoz, viszont nagy előnye, hogy azok felszívódása sokkal hatékonyabb a magok megőrlése miatt.
Olvass tovább ide kattintva

---


Elkészítés

1. A fokhagymagerezdeket tisztítás után hagyjuk egyben, ne aprózzuk fel.
2. A hagymagerezdeket az 1.5 dl olajban lassan, óvatosan süssük meg. Kell, hogy megpuhuljanak, de nem szabad megégniük.
3. Halásszuk ki az olajból a sült fokhagymákat és tegyük át a keverőbe. A sütő olajból 0.5 dl-nyit tegyünk félre.
4. A csicseriborsólé kivételével minden mást is tegyünk a keverőgépbe és alaposan keverjük össze. Mi szeretjük, ha a humusz egy hajszálnyit darabos, de sokan ragaszkodnak ahhoz, hogy tükörsima krémet kapjanak. Ízlés szerint, így is finom, úgy is jó. Ha nehezen viszi a keverőgép, tegyünk hozzá a csicseriborsóléből apródonként, amíg a kívánt sűrűséget elérjük. Ha nincs keverőgépünk, botturmix használatával is pépesíthető, de villával is összetörhetjük és keverhetjük a csicseriborsót.
5. A kész krémet tegyük át a tálaló vagy tárolóedénybe és a félretett 0.5 dl-nyi olajjal öntözzük meg.
6. Tetszetős módja a tálalásnak, ha kikapart belsejű paradicsomba vagy paprikába töltjük.

Jó étvágyat!






Az egyszerű, hagymás kukoricakenyér recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és 
budapesti boltjainkban:     

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés