Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Szilveszteri szezámmagos sós, ropogós recept

   
Gluténmentesen, vegán életmódba beilleszthetően elkészíthető vendégváró, sós ropogós.

bulkshop magyar vallalkozas
A keksz nagyon jól sikerült, ropogós, ízes. Lenmagtojással készítve kicsit barnább színű kekszet kapunk.

Kevés hozzávalóból, hamar elkészül, a vendégek és ti is nagyon fogjátok szeretni.
Mi nagy szemű sóval díszítettük és ízesítettük.
A kekszek sokáig elállnak, nem törékenyek, hurcolhatók, nagyon is alkalmasak mártogatónak, nassolásra, de mi most kifejezetten a szilveszteri bulira készítettük.
Ha azonos mennyiségű lisztet és szezámmagot keverünk össze, bármilyen mennyiséget készíthetünk belőle, mi most egy adag hozzávalóit adjuk meg.
Fogjatok neki bátran, gyakorlatilag elronthatatlanok, a sütésüknél viszont érdemes éberen figyelni, meg ne égjenek.
 

A szezámmagos, sós ropogós hozzávalói

egy hagyományos nagy sütőtepsihez.

10 dkg szezámmag / 1 bögre (2,5 dl) szezámmag / 1 bögre fekete szezámmag
10 őrölt mandula  / 1 bögre mandulaliszt *
2 lentojás (2 evőkanál őrölt lenmag / 6 evőkanál víz)
0.5 dl víz vagy növényi tej 
 ízlés szerint

nagy szemű só a dekoráláshoz

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A szezámmagos, sós ropogós elkészítése

1. A hozzávalókból gyúrjunk formázható, puha tésztát. Ha morzsálódós lenne, adjunk még hozzá evőkanalanként vizet / növényi tejet.
2. Két sütőpapír között vékonyra nyújtsuk ki, a felső papírt húzzuk le és rádlival, késsel még nyersen vágjuk fel. (Lásd a képet.)
3. Az alsó papírral együtt emeljük be a tepsibe.
4. Süssük 7-10 percig. A sütési idő függ attól, hogy milyen vastagságúra nyújtottuk a tésztát.
A szélek hamarabb és ropogósabbra sülnek. Megtehetjük, hogy kivesszük a tepsit, a sült széleket leválasztjuk és a középső kekszeket visszatesszük néhány percre sülni.
Mindenesetre ne hagyjuk magára a sülő kekszeket, sülésüket kísérjük figyelemmel.

* Nem próbáltuk ki, de szerintünk a kekszek egy olcsóbb változata zabpehelyliszttel is elkészíthető.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





A szilveszteri szezámmagos sós, ropogós recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  PALACSINTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                            TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA