Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Sokoldalúan felhasználható, házi készítésű rizskrém recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető krém.

Rendkívül sima konzisztenciájú, selymesen finom, lágy krémet tudunk nyerni rizsből, hosszas főzés nélkül is.

A receptben ismertetett rizskrém egy olyan alapkrém, amelyről aztán mi magunk dönthetjük el, hogy mit készítünk belőle. Pudingokat, gyümölcskrémeket, tejfelt és tejszínt helyettesítő krémeket, ételsűrítőket, fűszeres önteteket készíthetünk a felhasználásával, továbbízesítésével.

Házi készítésű rizstejből egy percnyi forralással készül. Nagyon egyszerű, gazdaságos, elronthatatlan, csak rajtunk, a kreativitásunkon múlik, hogy hogyan tupírozzuk tovább.

Hozzávalók 1 liternyi alapkrémhez

1 bögre rizs
8 dl víz


Elkészítés

1. 
A rizst egy szűrőben, folyó vízben alaposan mossuk meg.
2. Liternyi forró vízbe áztassuk be egy éjszakára.
3. Másnap az áztatóvizet szűrjük le és a leszűrt rizshez adjunk 8 dl tiszta vizet. (A víz lehet 1 liternyi is.)
4.Tegyük a turmixba és alaposan turmixoljuk össze. A megfelelően hosszú ideig áztatott rizs, még kisebb teljesítményű turmixban is tökéletesen homogenizálódik, de azért turmixolás után szűrjük át egy kislukú szűrőn.
5. A leszűrt rizstejet főzzük fel, állandó keverés mellett pillanatok alatt besűrűsödik.

A képen látható gyümölcskrém hozzávalói

1 bögrényi rizs alapkrém
2 dl kókuszkrém / növényi tejszínhelyettesítő
2 evőkanál eritritol / több, kevesebb / más fehér cukor, cukorpótló
1 bögre meggy, fele turmixolva / meggylekvár (A meggyet édesítsük meg, ha szükséges.)
vanília

Elkészítés

1. A kókuszkrémet / növényi tejszín helyettesítőt verjük fel.
2. A rizs alapkémbe keverjük bele a választott édesítőt, majd a felvert habot és a vaníliát.
3. A krémet felezzük el. Az egyik felét hagyjuk fehéren, a másik felébe keverjük el a turmixolt meggyet.
5. Rétegezzük tálalóedénykébe.

Megjegyzés:
Készíthetünk a rizs alapkrémből csokipudingot olvasztott csokoládé vagy kakaó és cukorféleség hozzáadásával, de ízesíthetjük más gyümölcsökkel is.

Jó étvágyat!








 

A sokoldalúan felhasználható, házi készítésű rizskrém recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:         

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés