Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Sokoldalúan felhasználható, házi készítésű rizskrém recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető krém.

bulkshop magyar vallalkozas
Rendkívül sima konzisztenciájú, selymesen finom, lágy krémet tudunk nyerni rizsből, hosszas főzés nélkül is.


A receptben ismertetett rizskrém egy olyan alapkrém, amelyről aztán mi magunk dönthetjük el, hogy mit készítünk belőle. Pudingokat, gyümölcskrémeket, tejfelt és tejszínt helyettesítő krémeket, ételsűrítőket, fűszeres önteteket készíthetünk a felhasználásával, továbbízesítésével.

Házi készítésű rizstejből egy percnyi forralással készül. Nagyon egyszerű, gazdaságos, elronthatatlan, csak rajtunk, a kreativitásunkon múlik, hogy hogyan tupírozzuk tovább.

Hozzávalók 1 liternyi rizskrémhez

1 bögre (2,5 dl) rizs
8 dl víz

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»» 

 

A rizskrém elkészítése

1. A rizst egy szűrőben, folyó vízben alaposan mossuk meg.
2. Liternyi forró vízbe áztassuk be egy éjszakára.
3. Másnap az áztatóvizet szűrjük le és a leszűrt rizshez adjunk 8 dl tiszta vizet. (A víz lehet 1 liternyi is.)
4.Tegyük a turmixba és alaposan turmixoljuk össze. A megfelelően hosszú ideig áztatott rizs, még kisebb teljesítményű turmixban is tökéletesen homogenizálódik, de azért turmixolás után szűrjük át egy kislukú szűrőn.
5. A leszűrt rizstejet főzzük fel, állandó keverés mellett pillanatok alatt besűrűsödik.
 

A képen látható gyümölcskrém hozzávalói

1 bögrényi rizs alapkrém
2 dl kókuszkrém / növényi tejszínhelyettesítő
2 evőkanál eritritol / több, kevesebb / más fehér cukor, cukorpótló
1 bögre meggy, fele turmixolva / meggylekvár (A meggyet édesítsük meg, ha szükséges.)
vanília
 

A gyümölcskrém elkészítése

1. A kókuszkrémet / növényi tejszín helyettesítőt verjük fel.
2. A rizs alapkémbe keverjük bele a választott édesítőt, majd a felvert habot és a vaníliát.
3. A krémet felezzük el. Az egyik felét hagyjuk fehéren, a másik felébe keverjük el a turmixolt meggyet.
5. Rétegezzük tálalóedénykébe.

Megjegyzés:
Készíthetünk a rizs alapkrémből csokipudingot olvasztott csokoládé vagy kakaó és cukorféleség hozzáadásával, de ízesíthetjük más gyümölcsökkel is.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház







 

A sokoldalúan felhasználható, házi készítésű rizskrém recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  KRÉMEK  

 

bulkshop recept


                                                                                               TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 

Keresés