Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Shiitake gombával töltött paprika recept

Shiitake gombával töltött paprika vegán recept bulkshop plantbased növényi alapú    Shiitake gombával töltött paprika vegán recept bulkshop plantbased növényi alapú

Finom töltött paprika

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető főétel.

bulkshop magyar vallalkozasA vegán módon táplálkozók bizonyára készítettek már ezen a nyáron töltött paprikát valamilyen formában, hiszen ez a szezon egyik olyan étele, amelyhez a hozzávalókat mindenhol meg lehet vásárolni. Mi különösen szeretjük, hogy egyszerre több napra való adagot lehet belőle készíteni, ahogy áll a hűtőben napról-napra finomabb lesz.

Mi most egy shiitake gombásat készítettünk, hátha ilyet még nem csináltatok. Kínálatbővítésként lehet rá támaszkodni, próbáljátok ki így is.

A gombával intenzív ízű, a paprika-paradicsom ízével harmonizáló tölteléket lehet készíteni. A shiitake gomba nagyon egészséges, értékes élelmiszer, az interneten kötetnyi irodalom lelhető fel gyógyító hatásáról. A töltelék összeragasztásához mi tojáspótló port használtunk, de lentojással is összeragad annyira, hogy főzés közben nem jön ki a paprikából a töltelék.

Sütőben is elkészíthető, talán még finomabb is, mint a tűzhelyen főtt és így egészen biztosan bármilyen tojáspótló nélkül is biztosan helyén marad a töltelék.
 

A töltött paprika hozzávalói

6 darab nagyobbacska, kicsumázott zöldpaprika

A töltelék hozzávalói:

1/2 csomag shiitake gomba (előző éjszakára / néhány órára beáztatva)
2/3 bögre jázminrizs / más könnyen fővő rizs
1 közepes hagyma felaprítva
2 gerezd fokhagyma felaprítva
1 löttyintésnyi olívaolaj / más olaj
1 lapos evőkanál miso
 1 kis csokor bazsalikom, oregánó, kakukkfű apróra vágva / 1 evőkanál szárított fűszerek
1 púpozott evőkanál hántolt kendermag (elmaradhat)
1 evőkanál inaktív élesztő (elmaradhat)
, ha szükséges (a miso sós)
2 kávéskanál tojáshelyettesítő por / 2 lentojás
tovább ízesíthető 1 kávéskanál shiitake gombaporral is (elmaradhat)

A paradicsomos főzőlé hozzávalói:

0.5 dl sűrített paradicsom + 0.5 liter víz
1 kávéskanál cukorféleség
1 evőkanál Balance zöldség erőleves / más mindenmentes ételízesítő / zöldség erőleves / zöldséglé
só, ha szükséges (a Balance erőleves sós)
egy kis csokor vegyes zöldfűszer csomóban összekötve (oregáno, bazsalikom, kakukkfű)
1 kis fej lilahagyma egészben

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
 

Elkészítés

1. A shiitake gombát néhány órára vagy egy egész éjszakára áztassuk be.
2. Szűrjük le az áztató vizet és a gombát aprítsuk fel vékony csíkokra. Tegyük félre.
3. A hagymát, fokhagymát az olajon pároljuk meg.
4. Adjuk hozzá a misot és főzzük össze.
5. A megpárolt hagymákhoz adjuk hozzá az aprózott shiitake gombát és pároljuk együtt 15 percig. Kavargassuk, sütögessük, hogy a gomba és a hagyma elfője a levét. Tegyük félre az elkészült gombát és hagyjuk hűlni.
6. Mossuk meg a rizst alaposan.
7. Aprózzuk el a zöldfűszereket.
8. Egy tálban keverjünk össze mindent: a rizst, a kihűlt gombát, ízesítőket és fűszereket.
9. Hagyjuk a tölteléket kicsit állni, amíg a paradicsomos főzőlevet elkészítjük.
10. A sűrített paradicsomot hígítsuk fel a vízzel. Tegyünk bele 1 evőkanálnyi zöldség erőlevesport, ízesítsük kevés cukorral, sóval, (ha szükséges), tegyük bele a csokorba kötött zöldfűszereket és a megpucolt lilahagymát egészben.
11. A paradicsomlevet az ízesítőkkel és a fűszerekkel forraljuk fel.
12. Amíg a paradicsom felforr, töltsük meg a paprikákat az időközben kihűlt töltelékkel.
13. Vegyük a paradicsomlé alatt a lángot takarékra, várjuk meg, amíg a paradicsomlé forrása lecsendesedik. A paprikákat gyengéden / finoman engedjük bele az éppen-éppen csak forrásban lévő paradicsomlébe. Forraljuk fel a levet újra és csendes tűzön főzzük a paprikák héjának megpuhulásáig. Ez nagyjából 25 perc.
A paprikákat sütőben is megsüthetjük. Ez esetben az elkészített paradicsomlevet öntsük egy mély sütőedénybe és szép sorjában helyezzük bele a paprikákat. Süssük, amíg a paprikák héja átszúrhatóra puhul. Ez nagyjából 180 fokos sütőben 35-40 perc.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

Shiitake gombával töltött paprika vegán recept bulkshop plantbased növényi alapú

Shiitake gombával töltött paprika vegán recept bulkshop plantbased növényi alapú

A shiitake gombával töltött paprika recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK  |  FŐÉTELEK  

 

bulkshop recept


                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

Keresés