x
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Savanyú káposztás, paszternákos fasírt recept


Most van a savanyú káposzta szezonja. Jótékony élettani hatásáról nem kell meggyőzni senkit. A mi éghajlatunk természetes multivitaminja, amely óvja és erősíti a belek egészségét, ezáltal pedig az immunrendszert.

Számos betegségtől véd, számosat gyógyít. Az egészségre gyakorolt jótékony hatásáról kötetnyi irodalom szól a neten, a különféle napi és heti lapokban, egészségmagazinokban.

Jótékony baktériumai még fiatalítanak is, és ha minden igaz, még fogyni is lehet tőle, persze ez függ attól, hogy mit eszünk melléje. Az általunk olvasott irodalom szerint tarthatunk káposztanapokat, amelyeken nem is fogyasztunk mást (akkor biztosan fogyunk).

Mi most egy fasírtot készítettünk a felhasználásával, paszternákkal kevertük, de jó hozzá más, nem túl leveses zöldség is, például zeller, petrezselyemgyökér, répa is. Bármilyen körettel fogyaszthatjuk, illik főzelékek feltétjének, de lehet a körete köles, quinoa, kuszkusz, bulgur, rizs, krumpli stb.

Ez az étel
gluténmentes
tejmentes
tojás nélkül elkészíthető
vegán módon elkészíthető

Hozzávalók 6-8 fasírthoz

1 nagyon nagy marék savanyú káposzta
1 közepes paszternák reszelve
1 púpos evőkanál hántolt kendermag
1 kávéskanál útifű maghéj, vegáknak 1 tojás
2 evőkanál csicseriborsóliszt / főtt-tört csicseriborsó
köménymag
füstölt paprika
csilipaprika
folyékony füst
bors
fokhagymapor / 2-3 gerezd aprított fokhagyma
vöröshagymapor / negyed vöröshagyma reszelve
tehetünk bele 1 evőkanál burgonyapelyhet (el is maradhat)
Mindenből egy kevés. A felsorolt fűszereken kívül tehetünk bele bármit, amit szeretünk, el is hagyhatjuk, amit nem.

(Az általunk használt alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)



Elkészítés

1. Döntsünk arról, hogy a savanyú káposztát átöblítjük és a levét kinyomkodjuk-e, vagy kicsit savanyúbban szeretjük. Mi nem öblítettük át. A levét sem nyomkodtuk ki.
2. A káposztát apróbbra metéljük. A zöldséget lereszeljük, összekeverjük a káposztával és hozzáadjuk a felsorolt többi hozzávalót, állni hagyjuk 10 percet, várjuk, amíg az ízek összeérnek és a tojáshelyettesítő útifű maghéj megszívja magát.
3. Jól formázható masszát kell kapnunk, amiből fasírtokat formázunk.
4. Süthetjük a tűzhelyen bő olajban.
5. Süthetjük kiolajozott kerek sütőformákban is a sütőben. 180 fokon 15 perc alatt megsül. Mi ezt a megoldást választottuk, mert az étel így kevésbé lesz zsíros.

Jó étvágyat!





A savanyú káposztás, paszternákos fasírt recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés