A grillezett körte receptjét lásd a receptek között.
A sajtot kicsit barnásra színezte a beleturmixolt dió. Ez az ízélményen nem rontott, de legközelebb kipróbáljuk kesudióval, azt gondoljuk látatlanban is, hogy az íze úgy is nagyon jó lesz, viszont a sajtunk fehérebb színű lesz.
Hozzávalók 1 nagyobb sajthoz
2 csapott teáskanál só
1 teáskanál agar agar por
2 teáskanál tápióka keményítő
1/2 bögre (1 bögre = 2,5 dl) forró víz
1/3 bögre apróra vágott dió
5 db magozott datolya aprítva
1 teáskanál citrom
1.5 bögre növényi tej
1/2 bögre dió
Elkészítés
1. Szükségünk lesz egy közepes méretű serpenyőre, egy turmixgépre és egy sajt formára. Ehhez tökéletesen megfelel egy üveg/műanyag tál is.
2. A datolyán és a kisebb bögre dión kívül mindent a turmixgépbe teszünk és simára turmixoljuk.
3. Egy közepes serpenyőbe öntjük és fokozatosan melegítjük, kavargatjuk. 5-10 perc kell mire elég sűrű lesz. A főzés végén hozzáadjuk a diót és a datolyát.
4. Gyorsan a formába öntjük a keverékünket.
5. Legalább 1 órát hűtjük mielőtt tálaljuk a sajtunkat.
6. Kivesszük a hűtőből és a formából és ízlésesen tálaljuk. Mi grillezett körtékkel tálaltuk.
Jó étvágyat!
A vegán növényi sajt recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:
A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.