Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Szeletelhető tofumozarella recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető növényi sajt.

bulkshop magyar vallalkozas
Már többször, többféle növényi sajt receptjét megosztottuk veletek, de eddig inkább dió és magsajtokat készítettünk, amelyeket keményítővel sűrítettünk.


Ezt a mostanit tofuból készítettük. Kutyaközönséges bolti tofut használtunk hozzá, de ettünk már selyemtofuból készültet is. Kinek-kinek a pénztárcája és a lehetőségei határozzák meg, hogy ha elkészíti melyik fajtából teszi.

Akik szeretik és fogyasztanak tofut, nagyon jól járnak vele, mert nagyon finom, talán ez a vegán sajt az eddig készítettek közül, amelyik a leginkább emlékeztet ízében és állagában is a tejből készült testvéréhez. Nagyon jól viselkedik, szeleteléskor nem morzsálódik, jól eláll a hűtőben, akár napokig. Most paradicsom és paprikaszezonban, de akár nyers uborkával, hagymával nagyon lehet szeretni.
 

Hozzávalók 1 nagyobb rúd tofumozarellához

1 csomag (20 dkg) tofu
1 doboz rizskrém (2 dl) / kókuszkrém is jó
2 kávéskanál agaragar
1.5 dl víz vagy növényi tej (vagy a kókuszkrém kimaradt, híg leve) az agaragar felfőzéséhez
1 evőkanál étkezési, inaktív élesztőpor
1 nagy facsarásnyi citromlé
1 nagyobb evőkanál (10 dkg) kókuszzsír felolvasztva
1 kávéskanál konjakliszt / 1 lapos evőkanál nyílgyökérliszt
1 lapos kávéskanál

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

 

A szeletelhető tofumozarelle elkészítése

Előkészületek: Ha a készítéshez kókuszkrémet használunk, azt tegyük néhány órára a hűtőbe, hogy a sűrű, vastagabb részétől elkülönüljön a krémes rész.

1. Az agaragart 1.5 dl vízben / növényi tejben főzzük 1-2 percig, majd kissé kihűtjük.
2. A hűlőben lévő agaragarral együtt minden mást is a turmixba teszünk és a lehető legsimábbra turmixoljuk. Ha nem viszi jól a turmix, tehetünk még hozzá evőkanalanként folyadékot.
3. Egy formázóedénybe öntjük a turmixolt masszát és 4-5 órát hűtjük, amíg megdermed.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház







A szeletelhető tofumozarella recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA SAJTOK  |  KENYEREK  |   NÖVÉNYI FEHÉRJÉK

 

bulkshop recept


                                                     TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA