Már többször, többféle növényi sajt receptjét megosztottuk veletek, de eddig inkább dió és magsajtokat készítettünk, amelyeket keményítővel sűrítettünk.
Ezt a mostanit tofuból készítettük. Kutyaközönséges bolti tofut használtunk hozzá, de ettünk már selyemtofuból készültet is. Kinek-kinek a pénztárcája és a lehetőségei határozzák meg, hogy ha elkészíti melyik fajtából teszi.
Akik szeretik és fogyasztanak tofut, nagyon jól járnak vele, mert nagyon finom, talán ez a vegán sajt az eddig készítettek közül, amelyik a leginkább emlékeztet ízében és állagában is a tejből készült testvéréhez. Nagyon jól viselkedik, szeleteléskor nem morzsálódik, jól eláll a hűtőben, akár napokig. Most paradicsom és paprikaszezonban, de akár nyers uborkával, hagymával nagyon lehet szeretni.
Hozzávalók 1 nagyobb rúd tofumozarellához
1 csomag (20 dkg) tofu1 doboz rizskrém (2 dl) / kókuszkrém is jó
2 kávéskanál agaragar
1.5 dl víz vagy növényi tej (vagy a kókuszkrém kimaradt, híg leve) az agaragar felfőzéséhez
1 evőkanál étkezési, inaktív élesztőpor
1 nagy facsarásnyi citromlé
1 nagyobb evőkanál (10 dkg) kókuszzsír felolvasztva
1 kávéskanál konjakliszt / 1 lapos evőkanál nyílgyökérliszt
1 lapos kávéskanál só
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A szeletelhető tofumozarelle elkészítése
Előkészületek: Ha a készítéshez kókuszkrémet használunk, azt tegyük néhány órára a hűtőbe, hogy a sűrű, vastagabb részétől elkülönüljön a krémes rész.1. Az agaragart 1.5 dl vízben / növényi tejben főzzük 1-2 percig, majd kissé kihűtjük.
2. A hűlőben lévő agaragarral együtt minden mást is a turmixba teszünk és a lehető legsimábbra turmixoljuk. Ha nem viszi jól a turmix, tehetünk még hozzá evőkanalanként folyadékot.
3. Egy formázóedénybe öntjük a turmixolt masszát és 4-5 órát hűtjük, amíg megdermed.
Jó étvágyat!
A szeletelhető tofumozarella recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA SAJTOK | KENYEREK | NÖVÉNYI FEHÉRJÉK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA