Az interneten nagyon sok vegán sajtkrém receptje kering. Szinte mindegyik receptben ugyanazok az összetevők találhatók, alapként kesudió, ízesítőként élesztőpor. Alapjaiban a mi sajtkrémünk sem más, mi kevés folyékony füsttel tettük pikánsabbá és ezúttal batátával szaporítottuk, ami egyúttal szép sárga színt is kölcsönzött neki. Vendégeket vártunk, hát sütöttünk hozzá mártogatósként funkcionáló rúdkenyeret. Kis tálakban szolgáltuk fel a sajtkrémet és mindenki mártogathatott a saját tálkájából, egy-egy falatot leharapva a kenyérkéjéből. Mindenkinek tetszett.
Hozzávalók 4-5 adag sajtkrémhez
1 bögre (2,5 dl) hosszan vagy forró vízben áztatott kesudió1 közepes nagyságú / 1 bögrényi főtt édesburgonya
2-3 evőkanál sörélesztő / étkezési élesztőpor
1.5 kávéskanál folyékony füst
1 mokkáskanál / több fokhagymapor
1 kávéskanál vöröshagymapor
1 kávéskanál mustármag porrá őrölve
1 evőkanál almaecet
1/2 bögre víz (lehet, hogy több kell)
himalája só
A rúdkenyér hozzávalói
50 dkg AnnaPanni gluténmentes kenyérliszt keverék2 evőkanál olívaolaj
só
0.5 liter meleg víz
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
A krémsajt elkészítése
Áztassuk be egy éjszakára vagy forró vízbe - 1 órára - a kesudiót.Süssük meg a batátát.
Mindent tegyünk a turmixba.
Turmixoljuk addig, amíg a kesudió már nem szemcsés. Ha nehezen viszi a turmix, tegyünk hozzá még kevés vizet, pulzálva turmixoljuk, időnként kaparjuk le a turmix oldalát.
Mi van akkor, ha a kesudió kicsit szemcsés marad? Semmi. Finom lesz úgy is.
Készen vagyunk a sajtkrémmel.
A kenyér elkészítése
Az AnnaPanni kenyérliszt-keverék zacskóján lévő utasítások szerint dagasszuk be a kenyeret. Formáljunk belőle lisztezett deszkán szép, tepsihosszúságú rudakat.Süssük a kenyeret a zacskón lévő utasítás szerint.
Hamar kész van, mégis finom, különösen frissen.
Jó étvágyat!
A füstös, vegán sajtkrém rúdkenyérrel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA SAJTOK | KENYEREK | NÖVÉNYI FEHÉRJÉK