Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 15.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Ropogós gombák ízletes szószban recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán főétel. 
Ebben a receptben egy új tudásunkat osztjuk meg veletek. Egy hozzáértőtől megtanultuk ugyanis, hogyan kell ropogós, ízletes, csöppet sem töppedt, összeesett, térfogatát teljes mértékben megtartó gombát készíteni.

bulkshop magyar vallalkozas
Azonnal kipróbáltuk és valóban. A gombáink ropogósak, tökéletesek lettek, mint egy igazi jó étteremben.


Egy ízekben gazdag mártást is készítettünk hozzá, aminek a receptjét alább találjátok meg. A gombák azonban bármilyen szószban elkészíthetők, amelyet szerettek, amely a ti konyhai gyakorlatotokban a leggyakoribb, legsikerültebb. Tésztakörettel vagy a tésztához keverve épp olyan ízletes, mint rizzsel, kölessel, hajdinával. Mi kapros kölessel ettük.

A ropogós gombák hozzávalói 4 fő részére

Hozzávalók a gombához:

0.5 kg apróbb gomba
Forró víz

Hozzávalók a mártáshoz:

2-2.5 dl bármilyen növényi krém / növényi tej (a kókusztej és krém itt nem igazán jó)
2 evőkanál olíva- vagy más étolaj
2-3 evőkanál sörélesztő / inaktív élesztőpor
1/2 kávéskanál fokhagymapor / 1 nagy gerezd fokhagyma
1/2 kávéskanál vöröshagymapor
1/2 evőkanál mustár
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál szelíd ízű ecet (alma, rizs)
1/2 evőkanál miso (ha van)
1 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál folyékony füst (elhagyható)
fűszerek: a Bulkshopban kapható BBQ fűszerrel ízesítettük

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»


 

A ropogós gombák ízletes szószban elkészítése

1. A gomba elkészítése:
A gombákat tisztítsuk és mossuk meg.
Forraljunk egy edénybe 2 liternyi vizet.
Ha a víz felforrt, a gombákat 1 percre dobjuk bele, keverjük át és még mielőtt a víz újra lobogva forrna szedjük ki a vízből őket. Legegyszerűbb ezt a műveletet egy vízbe mártható szűrővel elvégezni.
2. A gombákat a felhasználásig tegyük félre vagy tegyük át egyenesen a kész, forró szószba.
3. Rövid ideig melegítsük össze a forró szósszal és tálaljuk.
Ha nem azonnal használjuk fel, mindig úgy járjunk el, hogy a forró, felmelegített szószba vagy levesbe dobjuk a gombákat, és csak és csakis addig amíg átmelegszenek. Ne a hideg szósszal vagy levessel együtt melegítsük hosszasan.
4. A szósz elkészítése
Mindent dobjunk bele a turmixba és készítsünk sima mártást.
A mártást tegyük át egy serpenyőbe és forraljuk fel. Ha túlságosan besűrűsödne, keverjünk hozzá növényi tejet vagy egyszerűen vizet.
Óvatosan bánjunk a hozzávalókkal, kóstolgassuk a mártást, az sem jó, ha túlízesítjük.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház




A ropogós gombák ízletes szószban recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

  

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK  |  KENYEREK  |

  HÚSHELYETTESÍTŐK

 

bulkshop recept


                                                        TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA