Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Ropogós gombák ízletes szószban recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán főétel. 
Ebben a receptben egy új tudásunkat osztjuk meg veletek. Egy hozzáértőtől megtanultuk ugyanis, hogyan kell ropogós, ízletes, csöppet sem töppedt, összeesett, térfogatát teljes mértékben megtartó gombát készíteni.

Azonnal kipróbáltuk és valóban. A gombáink ropogósak, tökéletesek lettek, mint egy igazi jó étteremben.

Egy ízekben gazdag mártást is készítettünk hozzá, aminek a receptjét alább találjátok meg. A gombák azonban bármilyen szószban elkészíthetők, amelyet szerettek, amely a ti konyhai gyakorlatotokban a leggyakoribb, legsikerültebb. Tésztakörettel vagy a tésztához keverve épp olyan ízletes, mint rizzsel, kölessel, hajdinával. Mi kapros kölessel ettük.

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók a gombához:

0.5 kg apróbb gomba
Forró víz

Hozzávalók a mártáshoz:

2-2.5 dl bármilyen növényi krém / növényi tej (a kókusztej és krém itt nem igazán jó)
2 evőkanál olíva- vagy más étolaj
2-3 evőkanál sörélesztő / inaktív élesztőpor
1/2 kávéskanál fokhagymapor / 1 nagy gerezd fokhagyma
1/2 kávéskanál vöröshagymapor
1/2 evőkanál mustár
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál szelíd ízű ecet (alma, rizs)
1/2 evőkanál miso (ha van)
1 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál folyékony füst (elhagyható)
fűszerek: a Bulkshopban kapható BBQ fűszerrel ízesítettük



Elkészítés

1. A gomba elkészítése:
A gombákat tisztítsuk és mossuk meg.
Forraljunk egy edénybe 2 liternyi vizet.
Ha a víz felforrt, a gombákat 1 percre dobjuk bele, keverjük át és még mielőtt a víz újra lobogva forrna szedjük ki a vízből őket. Legegyszerűbb ezt a műveletet egy vízbe mártható szűrővel elvégezni.
2. A gombákat a felhasználásig tegyük félre vagy tegyük át egyenesen a kész, forró szószba.
3. Rövid ideig melegítsük össze a forró szósszal és tálaljuk.
Ha nem azonnal használjuk fel, mindig úgy járjunk el, hogy a forró, felmelegített szószba vagy levesbe dobjuk a gombákat, és csak és csakis addig amíg átmelegszenek. Ne a hideg szósszal vagy levessel együtt melegítsük hosszasan.
4. A szósz elkészítése
Mindent dobjunk bele a turmixba és készítsünk sima mártást.
A mártást tegyük át egy serpenyőbe és forraljuk fel. Ha túlságosan besűrűsödne, keverjünk hozzá növényi tejet vagy egyszerűen vizet.
Óvatosan bánjunk a hozzávalókkal, kóstolgassuk a mártást, az sem jó, ha túlízesítjük.

Jó étvágyat!




A ropogós gombák ízletes szószban recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés