Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Római kömény őrölt 250g
2.490 Ft (1.961 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)

Római kömény őrölt 250g

2.490 Ft (1.961 Ft + ÁFA - webes és bolti ár)
TÖBBET OLCSÓBBAN!
3 db vagy több
2.365 Ft / db
Átlagos értékelés: 1
Elérhetőség: Raktári és bolti készleten

A római kömény magas vastartalma, jó hatással van az emésztőrendszerre, és az általános állapot javítására és annak fenntartására. Frissíti és élénkíti a szervezetet, határozottan jó hatással van a tüdőgyulladásra és a köhögésre. Bevált görcsoldó, és jó vízhajtó.

Leírás

A római kömény vagy más néven fehér kömény, kumin vagy borsoskömény a zellerfélék családjába tartozó, Ázsiából származó fűszer.
Külsőleg a köménymagra emlékeztet, de ízében nagyon eltér tőle: földes-füstös aromája van, amelyet egyesek csípősnek írnak le. Az indiai és a közép-amerikai konyhában alapvető fontosságú fűszer.
Belsőleg emésztési problémák, bélgázok és bélfertőzés esetén ajánlott. A szoptatás közbeni tejcsatorna-elzáródás kezelésére is jól alkalmazható. Külsőleg egyes készítmények összetevőjeként a fájó ízületek bedörzsölésére használják.
Magas vastartalma, jó hatással van az emésztőrendszerre, és az általános állapot javítására és annak fenntartására. Frissíti és élénkíti a szervezetet, határozottan jó hatással van a tüdőgyulladásra és a köhögésre. Bevált görcsoldó, és jó vízhajtó. Antiszeptikus és antibakteriális hatással bír. Indiában a konyha mellett az ajurvédikus gyógyításban is nagy szerephez jut.
Szárazon vagy olajban megpirítva érvényesül legjobban az aromája.

Recept - Köményes paradicsomleves

Hozzávalók : 5 dl paradicsomlé, só, bors, római kömény, bazsalikom, balzsamecet, 2 evőkanál liszt, cukor, víz. 

Elkészítés : Olajon megpirítjuk a lisztet , majd felöntjük a paradicsomlével és vízzel hígítjuk ízlés szerint. Ezután hozzátesszük a fűszereket, és felforraljuk majd tálaljuk.

Cikkszám: 20387

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2022. 03. 02. -
Egyik kedvenc fűszerem