Leírás
A rizsolajat a kínai és Japán konyhában használják előszeretettel. A rizskorpában található csírából nyerik ki, E-vitamint és antioxidánsokat tartalmaz. A rizskorpa nagyon értékes élelmiszer, gazdag olajokban, vitaminokban (A, B ,K ,E ,), vasban, antioxidánsokban is. Sütéskor a többi olajhoz viszonyítva a benne készített étel húsz százalékkal kevesebb zsiradékot köt meg. Gyulladáscsökkentő, bőrpuhító, tisztító és fényvédő hatása miatt a kozmetikaiparban is kedvelt. Könnyen felszívódik, száraz érzetet hagy a bőrön, lassítja az öregedést és csökkenti a finom ráncocskákat. Bőrfeszesítő hatása közismert.
Recept rizsolajjal

Feta sajttal töltött, grillezett körte Csicseriborsós, mangós curry
Grízes tészta
Rizspalacsinta
cikkszám: 21163
Vélemények
2023. 03. 01.
-
Ez egész jó!!!