Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Rizsgombócok kesudiós zöldségszószban recept


Maradékokból főztünk. Előző nap zöldségleves volt az ebéd, gombás rizzsel és tofuval.
A levesből és a rizsből is sok maradt, ezeket a maradékokat használtuk ebédünk alapjául.

Rizsgombócok kesudiós zöldségszószban avagy maradék ételek újragondolása

Mi tojás és sajt felhasználásával vegetáriánus ételt készítettünk, de a tojásokat lenmagőrleménnyel (lentojással) is helyettesíthetjük, a sajtot 1 púpozott kávéskanál élesztőporral is kiválthatjuk, ez esetben a vegán étrendben is fogyasztható ételünk lesz.

A lenmagtojás készítése nagyon egyszerű. Egy tojás helyettesítésére 1 evőkanál őrölt lenmagot és 3 evőkanál vizet használjunk. Áztassuk 15-20 percig és egy ragacsos masszát kapunk, amely tökéletesen helyettesíti a tojást és összefogja a gombócokat.



Hozzávalók és elkészítés:

1. Nekünk szinte pontosan két csészényi gombás rizsünk maradt, ehhez kevertük a többi hozzávalót, mindenből egy keveset, őrölt köményt, borsot, kurkumát, chili paprikát, füstölt paprikát, koriandert, fokhagymaport, két tojást, volt friss zöldfűszerünk is, de a szárított is jó, bármi, amit szeretünk, koriander, petrezselyem, zellerlevél stb. Két tojás hozzáadásával jól átgyúrtuk és gombócokat formáltunk belőle.
2. Nagymarék kesudiót a zöldséleves levének egy kis részével, teljesen simára, tejfelszerűre turmixoltuk.
3. Ehhez adtuk a maradék zöldséglevesből kiszűrtük a zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem, krumpli, karfiol), és a kesudiós alaphoz turmixoltuk.
4. A turmixhoz adtunk 1 nagy csipet reszelt, füstölt sajtot, 1 kávéskanál élesztőport, 1 kávéskanál folyékony füstaromát, fél evőkanálnyi mustárt. Finom vadasszerű és ízű szószt kaptunk.
5. A szószba belehelyeztük a rizsgombócokat.
6. A sütőben 30 perc alatt összesütjük a szószt és a gombócokat.

Jó étvágyat!



A rizsgombócok kesudiós zöldségszószban recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés