Rizsgombócok kesudiós zöldségszószban avagy maradék ételek újragondolása
A tojásokat lenmagőrleménnyel (lentojással) is helyettesíthetjük, a sajtot 1 púpozott kávéskanál élesztőporral is kiválthatjuk, ez esetben a vegán étrendben is fogyasztható ételünk lesz.
A lenmagtojás készítése nagyon egyszerű. Egy tojás helyettesítésére 1 evőkanál őrölt lenmagot és 3 evőkanál vizet használjunk. Áztassuk 15-20 percig és egy ragacsos masszát kapunk, amely tökéletesen helyettesíti a tojást és összefogja a gombócokat.
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
A rizsgombócok kesudiós zöldségszószban hozzávalói és elkészítése
1. Nekünk szinte pontosan két csészényi gombás rizsünk maradt, ehhez kevertük a többi hozzávalót, mindenből egy keveset, őrölt köményt, borsot, kurkumát, chili paprikát, füstölt paprikát, koriandert, fokhagymaport, két tojásnak megfelelő lentojást, volt friss zöldfűszerünk is, de a szárított is jó, bármi, amit szeretünk, koriander, petrezselyem, zellerlevél stb. Jól átgyúrtuk és gombócokat formáltunk belőle.
2. A nagy marék kesudiót a zöldséleves levének egy kis részével, teljesen simára, tejfelszerűre turmixoltuk.
3. Ehhez adtuk a maradék zöldséglevesből kiszűrtük a zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem, krumpli, karfiol), és a kesudiós alaphoz turmixoltuk.
4. A turmixhoz adtunk 2 kávéskanál élesztőport, 1 kávéskanál folyékony füstaromát, fél evőkanálnyi mustárt. Finom vadasszerű és ízű szószt kaptunk.
5. A szószba belehelyeztük a rizsgombócokat.
6. A sütőben 30 perc alatt összesütjük a szószt és a gombócokat.
Jó étvágyat!
A rizsgombócok kesudiós zöldségszószban recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGÁN FASÍRTOK | ÉTELEK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA