Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Retekmag csíráztatásra 30g, bio

Ár:
420 Ft (331 Ft + ÁFA)

"Napi vitaminadag csíranövényekből." Bio retekmag csíráztatásra.

(14.000 Ft/Kg) - RAKTÁRON

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Búzamag csíráztatásra 50g, bio Búzamag csíráztatásra 50g, bio
240 Ft
Lucernamag csíráztatásra 30g, bio Lucernamag csíráztatásra 30g, bio
420 Ft
Brokkolimag csíráztatásra 15g, bio Brokkolimag csíráztatásra 15g, bio
420 Ft
Zsázsamag csíráztatásra 30g, bio Zsázsamag csíráztatásra 30g, bio
420 Ft

Leírás

Bio retekmag csíráztatásra, 30g Bio retek csíramag bulkshop

A retekcsíra enyhén csípős ízű. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékekben is kiváló ízű.

Egy tányér csíra előállításához 2-3 evőkanál mag elegendő.
A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: kb. 20°C fok, öntözés naponta.
A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni.
Csírázási idő: 3-4 nap.
Vetés: egész évben.

 


"Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termelni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, és amelyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek? Mi az ami el tudja látni friss zöldséggel a családot egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti? Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet?
Ezekre a kérdésekre a válasz: A CSÍRA."
(Mark M. Braunstein: Csírakert a konyhában)
 


Csíranövények sorozatunkban olyan BIO vetőmagokat kínálunk, melyek pár nap alatt kicsíráznak és frissen fogyasztva vitaminbombaként hatnak legyengült szervezetünkre.
Ugyanazokból a BIO magokból készíthetünk mikrozöldségeket is 8-18 nap alatt.

Ehhez egy 6-8 cm magas tálcára van szükségünk, melyből le tud folyni a felesleges víz. A tálcát megtöltjük 3-5 cm vastag földréteggel. Egyenletesen rászórjuk a magokat, lesimítjuk és megöntözzük, majd vékony (0,5 cm) földréteggel betakarjuk. A mag méretétől függően 1-2 evőkanál vetőmagot szórunk egy 20 x 20 cm nagyságú felületre. A retekmagból többet szórunk, a brokkoli magból pl. kevesebbet, mivel abban kétszer annyi szem található 1 g vetőmagban. A tálcákat tartsuk világos helyen, de ne érje direkt napsütés őket. Kerüljük a túlöntözést, finom permetszerű öntözéssel nedvesítsük be a tálca felületét szükség esetén.

Amikor a csíranövényeknek megjelentek az első igazi levelük ollóval levágjuk a föld felszínén és átöblítés után már fogyaszthatjuk is.


 

RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST   Kosárba



Cikkszám: 20977

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés