Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Zabpehely és kókuszlisztből készült teasütemény recept

   
Készítettünk egy könnyű, omlós sütemény alapreceptet, amely többféle sütemény elkészítéséhez is felhasználható, készíthető belőle zserbó, akár könnyen feltekerhető, repedésmentes beigli, apró sütemény, keksz is, de akár almás pite is.

Elkészítettük az alaptésztát tojásmentes, vegán változatban is, nem csalódtunk benne, ugyanolyan könnyen kezelhető süteményalapot kaptunk, mint a tojással készült testvére. 

Az alaprecepthez zabpehely és kókuszliszt keveréket használtunk. Ezek a lisztek alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is. A kekszek tésztája répacukor felhasználása nélkül, eritritol édesítéssel készült.

Vegetáriánusoknak, vegánoknak és azoknak, akik szeretnék a búzalisztet más lisztekkel felcserélni ajánljuk, de a mindenevők is jól járnak, mert az alapreceptből készíthető valamennyi sütemény így a teasütemény is nagyon finom.

Az  elkészítés költsége hozzávetőlegesen 350-400 Ft

Hozzávalók egy nagy tepsi kekszhez 

2/3 bögre zabpehelyliszt
2 nagy evőkanál kókuszliszt
2 evőkanál útifű maghéj
2 egész tojás vagy
vegán változatban 2 evőkanál őrölt lenmag 4 evőkanál vízben áztatva
2 evőkanál eritritol
1 nagy evőkanál kókuszzsír
1 csipet 
1 mokkáskanál sütőpor




Elkészítés
1. Ha vegán változatot készítünk áztassuk be a lenmagot.
2. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
3. A hozzávalókból gyúrjuk meg a süteményt.
4. Nyújtsuk el a tésztát körülbelül fél centi magasra. (Lehet magasabb is.)
5. Szúrjunk belőle tetszés szerinti formájú kekszeket, helyezzük a tepsibe azokat.
6. 180 fokos, előmelegített sütőben rövid ideig (10-15 perc) süssük. 10 perc után nézzük meg, egy kekszet fordítsunk meg, nézzük meg az alját, megsült-e? Nem kell megvárnunk, amíg a kekszek teteje is megbarnul, mert az apró sütik kiszáradhatnak. A tetejük maradhat sápadt.
7. A megsült kekszeket hűtsük ki, felüket mártsuk olvasztott csokoládéba, de lekvárral is összeragaszthatjuk őket. Pőrén is finomak.

Költségek részletesebben:
2/3 bögre zabpehelyliszt (10 dkg) 50 Ft
2 nagy evőkanál kókuszliszt 50 Ft
2 evőkanál útifű maghéj (1,5 gr) 50 Ft
2 egész tojás vagy 80 Ft
vegán változatban 2 evőkanál őrölt lenmag 4 evőkanál vízben áztatva (3 dkg) 15 Ft
2 evőkanál eritritol (5dkg) 80 Ft
1 nagy evőkanál kókuszzsír (4-5 dkg) 60 Ft
1 csipet só

Jó étvágyat!



A zabpehely és kókuszlisztből készült teasütemény
hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.