Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Zabos-cseresznyés sütemény recept


Az alábbi süteményt cseresznye vagy meggyszezonban érdemes elkészíteni.

Olcsó, könnyen elkészíthető és nagyon finom, omlós.

Hozzávalók a tésztaalaphoz

1 bögre zabpehely
2/3 bögre zabliszt
2 púpozott evőkanál tejfel vagy 1/4 bögre növényi tej
1 tojás
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 púpozott mokkáskanál szódabikarbóna
1 bögre vagy inkább ízlés szerint kókuszvirág-cukor vagy más, pl. barna cukor

Hozzávalók a töltelékhez
30-40 dkg magozott cseresznye
2 evőkanál bármilyen lekvár



Elkészítés

1. A tésztaalap hozzávalóit nagyon alaposan gyúrjuk/keverjük össze és simítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába.

2. A massza tetejét kenjük meg vékonyan valamilyen lekvárral (nekünk eperlekvárunk volt)
3. A kimagozott cseresznyeszemeket gondosan ragasszuk a lekvárba.
4.  A mi süteményünk180 fokos sütőben 40 percig, alul-felül sütő beállítással készült.

Jó étvégyat!



A zabos-cseresznyés sütemény recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban.