Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Vegán tiramisu recept

vegán tiramisu recept bulkshop plantbased növényi alapú étrend    vegán tiramisu recept bulkshop plantbased növényi alapú étrend

Nagyon finom - krémes, omlós - ízekben gazdag - fantasztikus sütemény! 

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető ünnepi desszert. Érdemes vele próbálkozni.
bulkshop magyar vallalkozas
Azért írjuk ünnepinek a képen látható sütinket, mert tiramisukészítésre nem mindennap szánja el magát az ember. Egyrészt mert nem tartozik az olcsó sütemények közé, másrészt mire elkészülnek és összeállnak egésszé a különböző hozzávalók, tészták, krémek, eltelik egy fél nap.


Mostani posztunkban igyekszünk az eredeti, méltán népszerű süteményhez nagyon hasonlító, vegán, gluténmentesen és egyszerűbben elkészíthető változatot bemutatni. A képen látható tiramisu tésztája nekünk sem olcsó, mert zömében mandulalisztből készült, de mellékelünk néhány olcsóbban is előállítható, házilag bekeverhető lisztkeveréket, amelyek helyettesíthetik a mandulalisztet és olcsóbbá teszik a sütemény elkészítését. (Lásd a Megjegyzéseket!) A krémjét, amely a mascarponét hivatott kiváltani, nagyon egyszerű, saját készítésű pudingból főztük, olcsó, mindennapos alapanyagokból.

Tényleg nagyon finom krémes, omlós, ízekben gazdag, fantasztikus sütemény lett. Érdemes vele próbálkozni.

A vegán tiramisu hozzávalói

Hozzávalók a képen látható süteménykéreghez:

1 csésze barna rizsliszt
2 csésze mandulaliszt
4 evőkanál cukor / fehér színű cukorpótló / eritritol
1 evőkanál sütőpor
1 csipet
1/2 bögre olvasztott kókuszolaj
2 tojásnak megfelelő tojáspótlópor a leírása szerint, felverve/ 2 evőkanál őrölt lenmag + 6 evőkanál víz
kávéskanál vaníliakivonat
1 teáskanál mandulaíz / mi aromát használtunk
0.5 - 1 dl növényi tej
* A Megjegyzések részben olcsóbb, jól működő lisztkeverékeket is megadunk a barna rizsliszt és a mandulaliszt kiváltására.
 

Hozzávalók a vaníliapudinghoz:

2.5 bögre vaníliás rizstej / más növényi tej
3-4 evőkanál eritritol / más fehér cukor, cukorpótló (több/kevesebb)
2 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
2 teáskanál vanília
1 teáskanál mandulakivonat / aroma
1 csipet só
1 mokkáskanál kurkuma a színezéshez (elmaradhat)
 

Hozzávalók a kávésziruphoz:

2/3 bögre gyengére főzött kávé
1/2 bögre kakaópor / a tetejére a szóráshoz
3-4 evőkanál eritritol / barna cukor / kókuszcukor / más cukor (több/kevesebb)
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 mokkáskanál fahéj
 

Hozzávalók a habhoz:


felvert kókuszkrém / más növényi tejszín helyettesítő
1 kávéskanál vaníliakivonat
porcukor/ más fehér cukor, cukorpótló ízlés szerint

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»


A tiramisu elkészítése


A süteménykéreg elkészítése:
1. Indítsuk el a sütőt, melegítsük elő 180 fokra.
2. Béleljünk ki egy közepes nagyságú tepsit sütőpapírral. (A mienk 20×25 cm-es volt.) A legjobb, ha mindjárt abban a tepsiben dolgozunk, amelyikben a süteményt majd összeállítjuk.
3. Készítsük el a tojáspótlót: ha lenmaggal dolgozunk, őröljük meg, áztassuk be a vízbe zselésedésig.
Ha tojáspótló porral dolgozunk, az előírásoknak megfelelően keverjük be és verjük fel.
(Mi tojáspótló port használtunk.)
4. A szárazanyagokat keverjük össze.
5. A tojáspótlót, az olajat az ízesítőket és 0.5 dl-nyi növényi tejet keverjünk össze a száraz anyagokkal. Ha száraznak éreznénk a tésztát, a maradék tejből adagoljunk még hozzá.
Sűrűn folyós, de semmiképpen nem összeálló vagy száraz tésztát kell kapnunk.
6. 20 percig süssük, akkor tartsunk tűpróbát. A sütés ideje a tepsi nagyságától is függ.
7. A süteményt tegyük félre hűlni.
8. A vaníliapuding elkészítése:
A hozzávalókat alaposan keverjük / turmixoljuk össze és főzzük fel, sűrítsük be.
Tegyük félre hűlni.
9. A kávészirup elkészítése:
A hozzávalókat turmixoljuk / keverjük össze és tegyük fel a tűzhelyre, lassú tűzön főni, egészen addig, amíg kissé besűrűsödik.
Tegyük félre hűlni.
10. A tiramisu összeállítása:
Felezzük el a kávészirupot és felét terítsük el a tálalóedényünk aljában.
Helyezzük rá a tésztát.
A tészta tetejére halmozzuk és terítjük a vaníliapudingot.
Simítsuk el rajta a maradék kávészirupot.
Tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy az alkotórészek integrálódjanak.
Tálalás előtt simítsuk el rajta a felvert tejszínpótlót és szórjuk meg száraz kakaóval
 

Megjegyzések:


*Olcsóbb variációs lehetőségek a lisztkeverék (a barna rizsliszt és a mandulaliszt) kiváltására:
6 púpozott evőkanál zabpehelyliszt
2 púpozott evőkanál kókuszliszt
1 mokkáskanál konjakliszt

vagy:
7 dkg rizsliszt
7 dkg gluténmentes zabpehelyliszt 
6 dkg kókuszliszt

vagy:
1/4 csésze rizsliszt
1/4 tápiókakeményítő
1/4 burgonyakeményítő
1.5 bögre barna rizsliszt
1 mokkáskanál konjakliszt

vagy:
1 bögre rizsliszt
1/2 bögre tápiókakeményítő
1/2 bögre kukoricakeményítő

vagy:
2 bögre apróbbra őrölt zabpehely / gluténmentes zabpehely / 1 bögre zabpehely + 1 bögre zabpehelyliszt

A fenti alternatív lisztkeverékeket ebben a süteményben nem, de más süteményekben már kipróbáltuk. Természetesen ezek a keverékek más és más minőségű és jellegű kérget eredményeznek, de működőképesek.

Jó átvágyat!

bulkshop webáruház

vegán tiramisu recept bulkshop plantbased növényi alapú étrend

vegán tiramisu recept bulkshop plantbased növényi alapú étrend

A vegán tiramisu recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.

további recept javaslatok neked

zabos meggyes sütemény bulkshop    vegan kurtoskalacs recept bulkshop plantbased

 

még több recept itt: vega fasírtok  |  kenyerek  |   húshelyettesítők

 

bulkshop recept


                                            TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA