Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Vegán, gabonamentes lencseburger recept

   
Salátákkal, gabonaköretekkel, szószos tésztákkal is jól kombinálható ez a vegán burger, de talán a legfőbb erénye - azonkívül persze, hogy nagyon finom -  az, hogy  jól bírja strapát, szállítható, szendvicsekben/szendvicsekhez magunkkal vihetjük a munkahelyünkre, másnap és harmadnap is finom, hidegen és melegen egyaránt.

Mi hidegen szerettük leginkább.

Maradék vörös lencséből is elkészíthető. Az elkészítéséhez használtunk még csíráztatott mungóbabot is, de természetesen a főtt mungóbab is jó. Mi mindig tartunk csíráztatott mungóbabot a hűtőben, a reggeli kásákat éppúgy meghinthetjük vele, mint a salátákat, friss, egészséges csíra, tele van élettel.

A mungóbab csíráztatása nagyon egyszerű, egy korábbi posztunkban már leírtuk, hogyan kell elkészíteni:
https://www.bulkshop.hu/receptek/mungobab-csiraztatasa

A burgerünk harmadik  fő összetevője a fehérjedús kendermag. Az elkészítéskor sem húst, sem tojást nem használtunk a kendermag teljesértékűvé teszi ezek nélkül is az ételünket.

Hozzávalók 6 nagy burgerhez

1/2 bögre vöröslencse (szárazon)
1 nagy marék csíráztatott mungóbab vagy fél bögre szárazon
1/2 mirelit vegyes zöldség (amit szeretünk)
1 púpozott evőkanál tápiókaliszt
2 evőkanál hántolt kendermag
1 közepes méretű vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olaj
Fűszerek: kömény, bors, chili paprika, bármilyen fűszer, amit szeretünk, bátran kísérletezzünk, de mindenből csak keveset, 1-1 fél mokkáskanálnyit használjunk.

kevés vegán BBQ szósz a burgerek tetejére (ketchup is jó)
olaj a formához

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintolaranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)



Elkészítés

1. Ha nem csíráztatott mungóbabot használunk, a száraz szemeket áztassuk be egy éjszakára. Másnap főzzük puhára. A csíráztatott mungóbabot nem kell megfőzni, nyersen és egészben használjuk fel.
2. A vörös lencsét nem kell beáztatni, mert hamar fő anélkül is. Alapos mosás után főzzük meg.
3. Amíg a lencse fő pirítsuk meg a felaprított vörös- és fokhagymát. Ha a hagyma jó, dobjuk bele a mirelit zöldségeket, de csak néhány percig melegítsük össze, hiszen a zöldségeket a burgerben még továbbsütjük, nem most kell azokat megpuhítani.
4. A megpárolódott hagymás zöldségekhez adjunk hozzá minden más hozzávalót és alaposan keverjük össze.
5. A burgersütő formánk mélyedéseit olajozzuk ki egy kicsit és osszuk el bennük a masszát. Tegyünk mindegyik tetejére egy-egy kanál BBQ szószt. Amikor a kész burgereket a sütőből kifordítjuk a BBQ szósz alulra fog kerülni, de sebaj, díszítsük a felülre kerülő felületét is szósszal, növényi tejszínnel.
6. 180 fokos sütőben süssük 35-40 percig, illetve amíg a burgerek oldala és teteje is megpirul kissé és könnyedén elválik a sütőforma falától. Nem kell izgulnunk, hogy nem sül meg a burger, hiszen minden, amit beletettünk sütés nélkül is ehető, de ha szép piros a burgerek oldala, strapabíróbbak, nem esnek szét, szállíthatók, mutatósan tálalhatók
7. Tálaljuk vegyes, nyers salátákkal, de készíthetünk belőlük szendvicseket is...

Jó étvágyat!




A vegán, gabonamentes lencseburger recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.