Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Sárgabarackkal töltött kölesgombóc recept

   
Egy vegetáriánus finomság szezonális sárgabarack felhasználásával.

Az édesített köles nagyon jól harmonizál a barack és a durvára őrölt magprézli ízével.

Hozzávalók 3 személyre

1,5 bögre főtt köles
2-3 púpozott evőkanál kukoricaliszt
2 tojás
5 evőkanál eritritol vagy xilitol, 2 kanállal a gombóc tésztájába, 3 evőkanállal a lekvárhoz.
(Más a Bulkshopban kapható cukor is jó,
de a nád- és a kókuszcukor a tésztát és a lekvárt barnásra színezi.)

1 csipet
1 kávéskanál őrölt citromhéj
1 mokkáskanál vanília őrlemény (aroma is jó)
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg
1 evőkanál útifű maghéj
1 kg sárgabarack, 3 nagy szem a gombócok tésztájába, a többiből lekvárt főzünk vagy nyersen turmixoljuk
1 mokkáskanál fahéj, 1 mokkáskanál szegfűszeg és 1 evőkanál kókuszcukor keveréke a barackmagok helyére
2 marék durvára őrölt dió / kesudió / mandula / mogyoró vagy ezek keveréke




Elkészítés

1. Ha nincs előre megfőzött kölesünk fél bögre kölesből, háromszoros vízmennyiséggel 20 perc alatt főzzünk. Lefedve hűtsük ki. Nem baj, ha a kölest kicsit túlfőzzük és ragacsos lesz.


2. Egy tálban keverjük össze a hozzávalókat. Ha a tésztánk nehezen formázható és lágy lenne, adjunk hozzá 1 evőkanál útifű maghéjat. Ez esetben hagyjuk állni kicsit a masszát, hogy a maghéj megszívja magát és megszilárdítsa a tésztát.
3. Közben tegyünk fel bőséges mennyiségű, csipet sóval ízesített vizet főni.
4. A barackmagok helyére tegyünk egy kis kókuszcukros, fahéjas, szegfűszeges keveréket.
5. A tenyerünkön lapítsunk el egy gombócnyi tésztát és a barackokat a fűszeres felükkel lefelé fordítva gyengéden csomagoljuk be. Dobjuk a lobogó forró vízbe.
6. A gombócokat 25 percig főzzük. A főzés ideje alatt hatalmasra nőnek.
7. Míg a gombócok főnek készítsük el a lekvárt. A kimagozott barackokat keverjük el és keverjük össze 3 evőkanálnyi eritriollal vagy más cukorral. Egyszerűen, minden hígítás nélkül főzzük fel, néhányszor keverjük meg és már kész is.
8. Daráljunk diót és a kifőtt gombócokat forgassuk bele.



Jó étvágyat! Finom lesz!

A sárgabarackkal töltött kölesgombóc recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltunkban:

Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76.