Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Quinoa-amaránt fasírt recept


A receptben egy hagyományosnak igazán nem mondható fasírt szerepel. Vegetáriánusoknak ajánljuk.
Ha bioboltokban kapható tojáspótlóval készítjük, vegán ételként is szolgálhat.

A receptben sárgaborsó körettel készítettük és fotóztuk, de tulajdonképpen bármilyen körettel fogyaszthatjuk, amihez egyébként fasírtot is ennénk.

Quinoafasírt puffasztott amaránttal, fokhagymás sárgaborsó körettel


Hozzávalók 8 darab fasírthoz


1/2 bögre quinoa

1/2 bögre puffasztott amaránt

1 kis fej lila vagy vörös hagyma

3-4 gerezd fokhagyma (ne spóroljunk vele) vagy egy kávéskanál fokhagyma por

1 kávéskanál natúr ételízesítő

1 mokkáskanál bors

1 csapott kávéskanál őrölt kömény

1 kávéskanál folyékony füst (ha van)

1 egész tojás / tojáspótló

1 kávéskanál , ha a natúr ételízesítőben is van, akkor kevesebb

1 evőkanál kókuszzsír




Zöldségek:

1 kis sárgarépa reszelve

2 nagyobb barna csiperkegomba


Lehet más zöldségekkel is készíteni, ízlésünk szerint. Jó bele a bolti mélyhűtött is. (körülbelül 3-4 evőkanálnyi)


Elkészítés


- A quinoát alaposan mossuk meg, néhány órára áztassuk be. Áztatás után öblítsük le.


- Főzzük meg a quinoát dupla mennyiségű vízben. (nagyjából 15 - 20 perc), puha legyen, a fasírthoz úgy jó.


- Vegyük le a tűzről és keverjük bele a puffasztott amarántot.


- Keverjük hozzá az aprított hagymát és az átnyomott fokhagymát.


- Reszeljük bele a masszába a répát és a gombát.


- Keverjük bele a többi hozzávalót.


- Üssük bele a tojást és jól keverjük el.


- A legvégén keverjünk a masszába 1 evőkanál olvasztott vagy lágy állapotú kókuszzsírt.


- Formáljunk 6-8 gombócot és tegyük tepsibe azokat.


- Közepes erősségű tűzön 15-20 perc alatt szép piro​​sasra megsül. Szúrjunk bele egy villát, ha nem ragad már a massza, akkor jó.


Tálalhatjuk sárgaborsóval, amelyet a következőképpen készítsünk el:


Hozzávalók 2 személyre


2/3 bögre sárgaborsó

3-4 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál natúr ételízesítő

1/2 kávéskanál őrölt kömény

1 kávéskanál só, ha az ételízesítő nem sós


Elkészítés


- A lencsét tegyük fel háromszoros mennyiségű vízben és 20-25 perc alatt főzzük puhára.


- Ha időközben esetleg elfővi a levét, pótolgassunk hozzá vizet

Jó étvágyat!



A quinoa-amaránt fasírt recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés