A nyers sütemény hozzávalói
6-8 szem aszalt szilva6-8 szem aszalt datolya
1 maréknyi aszalt áfonya
1 maréknyi mazsola
1-2 evőkanál goji bogyó
1 maréknyi kesudió
1 maréknyi napraforgó mag / tökmag
3-4 szem pekándió
3-4 szem paradió
1 maréknyi kókuszreszelék
1 púpozott evőkanálnyi kendermag
2 evőkanál kakaó
Opcionális:
1 púpozott evőkanál chia mag
1-2 evőkanál zabpehely
A hozzávaló aszalt gyümölcsök és magok közül bármelyik elhagyható, az aszalt szilva és a datolya kivételével, más kedvenc magokkal helyettesíthető, illetve aki szereti a fenyőmagot, egy evőkanálnyit tehet bele.
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
A nyers sütemény elkészítése
1. Az aszalványokat és a magokat is alaposan mossuk meg.2. Egy tálban a magvakat, egy másikban az aszalványokat áztassuk be egy éjszakára, de legalább is néhány órára.
3. Az aszalt gyümölcsöket tegyük egy aprítógépbe és nem túlságosan pépesre aprítsuk össze.
Ha nincs aprítógépünk a kezünkkel is összegyúrhatjuk, pépesíthetjük.
4. Dönthetünk arról, hogy a beáztatott magokat egészben hagyjuk és úgy dobjuk a gyümölcspépbe, de bedobhatjuk az aprítógépbe is és durvára darabolhatjuk az aszalt gyümölcsökkel együtt.
5. Végül adunk a masszához két evőkanál kakaót, ezt is belekeverjük.
6. Egy sütőpapíron vagy egy tálon terítsünk szét kókuszreszeléket, a masszánkat hengergessük bele. Díszítsük kedvünk szerint.
Általában nem igényel további édesítést a masszánk. De nyugodtan keverhetünk bele nádcukrot vagy eritritolt ízlésünk szerint.
Jó étvágyat!
A nyers sütemény recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK | PALACSINTÁK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA