Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Nyers epres krémmel töltött sütemény recept

   
Nem kell mindig sütni. Időnként csupa nyers dologból is összedobhatunk egy-egy ételt.
Mi most nyers alapanyagokból készítettünk egy süteményt.

bulkshop magyar vallalkozas
Ebben a süteményben az összetevők a feldolgozás során is megőrzik vitamin és ásványianyag tartalmukat, kitűnő élettani hatásaikat.

A sütemény alapját a Bulkshopban kapható magok és diófélék adják.

A magokat, dióféléket felhasználás előtt megmossuk és 24-48 órányi időre beáztatjuk. Ha arra járunk, az áztatmányt felkavarjuk kicsit és kicseréljük rajta az áztató vizet. A magokban az áztatási idő alatt megindul az élet, a tápanyagtartalmuk is könnyebben hozzáférhetővé válik az emésztés számára.

Ha van türelmünk és időnk 48 órát várni, a magok fantasztikusan megpuhulnak, könnyen rághatóvá válnak, mégis ropogósak maradnak.

Áztatás után a vizet leszűrjük róla és a magokat visszaszárítjuk. Elektromos sütőben 50 fokos hőmérsékleten, kissé nyitott sütőajtó mellett 2-3 óra alatt lesznek a magok teljesen szárazak. 

Gázsütőben szintén nagyon alacsony hőmérsékleten, résnyire nyitott sütőajtóval is megszáríthatók a magok. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy van aszalógépünk, végképp nem probléma a szárítás. Ha jól süt a nap, néhány órára tegyük ki a napra száradni a magokat. Alacsony hőmérsékleten a magok megőrzik beltartalmi értéküket.

Mi ebből mindig nagyobb mennyiséget - egy egész tepsinyit - készítünk egyszerre, így mindig van kéznél áztatott-szárított mag és dióféle a reggeli kása tetejére vagy egy-egy magfasirt, magokból készült öntet elkészítéséhez.

A megszáradt magokat tároljuk hűtőszekrényben.
 

A nyers epres sütemény hozzávalói

Hozzávalók a tésztaalaphoz
1 nagyon nagy marék vegyes mag és dióféle
10 szem datolya
2-3 evőkanál kakaópor
1 evőkanál kókuszzsír

Hozzávalók a krémhez
0,5 kg eper  (magozott cseresznyével, áfonyával is működik) 
1 púpozott evőkanál útifű-maghéj
2 evőkanál chia mag
4 evőkanál (vagy ízlés szerint) kókuszvirág-cukor (de más cukor is jó)

Bulkpraktika: ha az epres krémbe 2-3 evőkanál kókuszzsírt keverünk, keményebb, szilárdabb, könnyebben vágható süteményünk lesz. A képeken látható sütemény krémjébe mi nem tettünk.


 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»


 

A nyers epres sütemény elkészítése

1. A datolyát langyos vízbe áztassuk be.
2. A magokat  az áztatott datolyával együtt durvára őröljük meg / aprítsuk fel.
3. Tegyük egy tálba a hozzávalókat és nagyon alaposan keverjük össze.
4. Egy tortaforma aljába egyengessük el a masszát.
5. Készítsük el a krémet: turmixoljuk meg az epret, adjuk hozzá a cukrot.
6. Keverjük bele a maghéjat és a chia magot.
7. Öntsük az egészet a tésztaalapra.
8. Tegyük hűtőbe 10-12 órára, míg az epres krém megszilárdul.
9. A tetejére akár csokit is olvaszthatunk vagy reszelhetünk.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház



A nyers epres krémmel töltött sütemény recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: ÉDESSÉGEK ÉS DESSZERTEK  |  PALACSINTÁK  

 

bulkshop recept


                                                                                            TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA