Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Medvehagymás zöld nokedli recept

   

Finom nokedli egészséges medvehagymával

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető főétel vagy garnirung.

bulkshop magyar vallalkozas
Bizonyára ti is vettetek a piacokon frissen megjelent medvehagymából legalább egy csokornyit, biztosan készítitek is már belőle a pestót.


A medvehagyma szív és érrendszerre gyakorolt egészségügyi, jótékony hatásáról már mindannyian sokat hallottunk. Kötetnyi irodalom található a különféle étkezéssel, ételkészítéssel, egészséggel foglalkozó újságok cikkeiben, hatalmas irodalma van az interneten is. Harsogó, mélyzöld színe, jellegzetes fokhagymára emlékeztető íze és illata, könnyű, sokoldalú felhasználhatósága mindnyájunkat vásárlásra csábít. A barna medvék nagy kedvence, hatalmas adagokat képesek belőle elfogyasztani, még a földből is kiássák a hagymákat. A téli koplalás után fel lehet vele tölteni a vitamin és ásványi anyag raktárakat. Kövessük a medvék példáját. Érdemes tavasszal begyűjteni és tartósítani belőle télire is.A

Bulkshopban is kapható egész évben, kímélő eljárással szárított változata.


Mi most nokedlit készítettünk a felhasználásával. Nagyon szerettük, puha, apró nokedliket készítettünk, növényi, füstölt és feta sajttal ettük. Jó bármilyen szaftos, ízes étel köreteként, de így is, ahogy a képen látjátok egytál ételként. Megszórhatjuk növényi parmezánnal is, amit, mi magunk készítünk bármilyen dió vagy magféléből, inaktív élesztőből, sóból, fűszerekkel. A variációs lehetőségek sora kimeríthetetlen.

Ezt az ételt okvetlen készítsétek el, végtelenül egyszerű, mégis kiadós, értékes, változatosságot, értékes tápanyagokat és vitaminokat biztosító, mutatós, szép étel. Akinek van egy nokedliszaggatója, annak gyerekjáték az elkészítése. Tojás nélkül készült, a főző vízben mégsem esik széjjel, nem ragacsos.

Hozzávalók 2 fő részére

1.5 bögre rizsliszt (2/3 bögre barna + 2/3 bögre fehér is lehet)
3/4 bögre tápióka keményítő (lehet kukoricakeményítővel kevert is)
1 bögre (esetleg picit több, kevesebb) jó meleg víz
1 kisebb csokor medvehagyma (levél)
1-2 evőkanál kedvenc olaj
1.5 liter víz a főzéshez + 1 lapos evőkanál


 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

Elkészítés

1. A medvehagyma levelet egy kevés vízben turmixoljuk meg.
2. Tegyük fel a főzővizet forrni.
3. Mérjük ki a liszteket.
4. A lisztekhez adjuk hozzá a megturmixolt hagymát és annyi jó meleg vízzel kavarjuk össze, amitől puha, összeálló, éppen-éppen formázható tésztát kapunk. A meleg vizet fokozatosan, apránként adagoljuk.
5. A tésztagombócot tegyük a nokedliszaggatóba és a lobogva forró vízbe szaggassuk bele.
6. Pillanatok alatt fő meg.
7. Szűrjük le.
8. A leszűrt nokedlit keverjük össze (1-2 evőkanállal), a kedvenc olajunkkal, hogy a tálalásig ne ragadjanak össze.
9. Tálaljuk például jackfruit pörkölttel. A pörkölt jackfruit elkészítését lásd ide kattintva.

Jó étvágyat!


bulkshop webáruház




A medvehagymás zöld nokedli recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK  |  KENYEREK  |   HÚSHELYETTESÍTŐK

 

bulkshop recept


                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA


 

 

 

Keresés