Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Krumplis pogácsa gluténmentesen, mandulaliszttel recept


Nagyon finom, puha, pillekönnyű, laza szerkezetű, az igazival megegyező ízértékű pogácsát sütöttünk mandulaliszt felhasználásával.

A közkedvelt krumplis pogácsa receptjét gluténmentesítettük és jól tettük. Egy klasszikus másképpen.

Igazi vendégváró, ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét, a szilveszteri és más házi bulik elmaradhatatlan kelléke lehet.

Külön előnye, hogy nem előre gyártott lisztkeverékből készült, a hozzávalók milyenségét és arányát mi magunk kísérleteztük ki, többször is megsütöttük és minden alkalommal nagyon finom, különleges pogácsáink sültek.

A honlapunkon a receptek között egy másik klasszikus, a túrós pogácsa receptjét is megtaláljátok gluténmentesített változatban.

Hozzávalók 12 darab pogácsához

Hozzávetőleges költségek 750-800 Ft

12 dkg főtt, tört krumpli
5 nagy evőkanál mandulaliszt (10 dkg)
1 mokkáskanál konjacliszt
1.5 kanál tápiókaliszt (2.5 dkg)
5 dkg növényi margarin
1 tojás
ízlés szerint
1/2 csomag porított élesztő egy leheletnyi cukorral elkeverve

(Az általunk felhasznált alapanyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden estben olvassák el a hozzávalók csomagolásán feltüntetett információkat is.)



Elkészítés

A száraz hozzávalókat alaposan keverjük el és morzsoljuk össze a zsiradékkal.
Egy tojással gyúrjuk össze. Nem kapunk nyújtható, formázható tésztát, a keverőtálban egyengessük egy kupacba és egy teljes órára parkoltassuk, kelesszük.
Egy óra után nedves kézzel formáljunk a tésztából golyókat és rakjuk egy bélelt tepsibe, egymástól kissé távolabb, mert a pogácsák a sütés során jelentősen megnőnek.
A tepsiben újra pihentessük 25-30 percet.
180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöttük, Mielőtt kivettük, egy pogácsát megfordítottunk, hogy meggyőződjünk róla, hogy az alja is szép világosbarnára sült.


Jó étvágyat!



A krumplis pogácsa gluténmentesen, mandulaliszttel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltunkban:

Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76.