Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Krumpliba töltött, magyaros jackfruitpaprikás recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető főétel.

Egy igazi húsétel helyettesítő. Nem csak kinézete, de ízesítéstől és elkészítéstől függően az íze és a konzisztenciája is hasonlít a húsra. Mostanság igen népszerű a kizárólag növényi alapanyagokat használó konyhákban. Az interneten kötetnyi recept lelhető fel, amelyek ezzel a különleges gyümölccsel/gyümölcsből készültek. Mert bármilyen furcsa is, a jackfruit egy gyümölcs, a jákafa hatalmasra növő gyümölcse, amely konzerv formában érkezett meg a Bulkshop kínálatába.

Mi úgy döntöttünk, hogy egy hagyományosan magyar ízesítésű, a pörköltekre/paprikásokra emlékeztető ételt készítünk belőle. Az elkészített paprikást krumpliba töltöttük, így egy különleges, dekoratív megjelenésű ételt nyertünk, de természetesen ehető a paprikásunk másként is, például jázminrizses körettel, bulgurral, kölessel, salátával is.

Hozzávalók 4 személyre

2 hatalmas burgonya
1 doboz jackfruit konzerv
1 nagy hagyma apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 lapos evőkanálnyi paprikaőrlemény
1 lapos kávéskanál füstölt paprika
1/2 mokkáskanál csípős paprika / chili (el is maradhat)
2-3 evőkanál olíva étolaj / kókuszzsír
szükség szerint (a jackfruit sós)
fűszerek: leheletnyi kömény, bors / amit szeretünk, amit egy paprikásba el tudunk képzelni
vegán tejföl a tálaláshoz*

A tejföl hozzávalói:

2 evőkanál napraforgómag / kesudió
1 deciliternyi víz / növényi tej
1 facsarásnyi citromlé
1 evőkanál olíva olaj / más olaj
egy csipet só
1 kávéskanál inaktív élesztő / sörélesztő (el is maradhat)


Elkészítés

1. A krumplikat főzzük meg.
Főzés után hűtsük ki langyosra.
Vágjuk őket ketté és a közepüket kanalazzuk ki. A kikanalazott krumplit tegyük félre, a következő posztunkban javaslatot teszünk egy igen gazdaságos és ízletes étel elkészítésére, ahhoz felhasználjuk majd.
A fél krumplikat ecseteljük be olajjal és kissé grillezzük meg. Lásd a képeket!
2. Amíg a krumplik grilleződnek, készítsük el a paprikást.
3. A hagymát pirítsuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát, kicsit kevergessük együtt.
A sülő hagymák alá öntsünk 0.5 deciliter vizet és pároljuk, puhítsuk néhány percig.
4. A jackfruit konzervet szűrjük le és a gyümölcsszeleteket vagdaljuk apróbbra, falatnyi nagyságúakra.
5. A megpárolódott hagymákhoz adjuk hozzá az őrölt paprikákat és a felaprózott jackfriutot.
Fűszerezzük, sózzuk és nagyjából 20 percig főzzük, hogy a jackfruit és a paprikás lé összeérjenek.
Főzés közben kavargassuk és a jackfruitok felét nyomkodjuk széjjelebb egy villával.
Főzzük el a levét.
6. A meggrillezett krumplik belsejébe töltsük be a paprikást.
7. A megtöltött krumplikat helyezzük a sütőbe (mikró is jó), hogy összemelegedjenek.
8. Tálaljuk.

*Mi vegán tejföllel locsoltuk meg: 2 evőkanálnyi napraforgómagot (kesudió is jó) összeturmixoltunk 1 dl vízzel / növényi tejjel, 1 evőkanál olajjal, facsarásnyi citromlével, pici sóval, 1 kávéskanál inaktív élesztővel (sörélesztő is jó), de ez a hozzávaló el is maradhat.

Jó étvágyat!







A krumpliba töltött, magyaros jackfruitpaprikás recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:                               

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés