Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Köleskása mandulával és szederdzsemmel recept

   
Ezen az oldalon a köles egészségre gyakorolt jótékony hatását már többször is taglaltuk.
Nézzük most néhány mondatban a szeder kiemelkedő tulajdonságait.

bulkshop magyar vallalkozas
A szeder amellett, hogy nagyon finom, egy egészségünkre jótékony hatással bíró növény is.

Magas vitamin- és nyomelem tartalmú növény, amely erősíti az immunrendszert. Véd a gyulladások ellen. Védi a szívet, segít a vércukorszint karbantartásában, daganatellenes hatása is bizonyított. Védi bőrünk és szemünk egészségét, fiatalít. Javítja az emésztést, megszüntetheti a székrekedést.
Ma már nem csak idénygyümölcs, hiszen a nagy áruházak polcain és hűtőpultjában egész évben kapható. Így bármikor el tudjuk készíteni a a receptben leírt módon. Most, amikor a szezonja van semmiképpen ne hagyjuk ki a készítését, amit aztán fogyasszunk egészséggel és egészségünkre a reggeli köleskásánkhoz vagy bármikor, amikor kedvünk szottyan rá.

Köleskása szederdzsemmel 6-8 nagy szelet/adag

1. Készítsük el a köleskását

Hozzávalók

1/2 bögre (1 bögre = 2,5 dl) köles
1,5 bögre víz vagy növényi tej (mi kókusztejjel készítettük)
1 nagy marék őrölt mandula (kendermaggal is nagyon finom)
2 -3 evőkanál kókusz- vagy más cukor
2 szem kardamommag
1 mokkáskanál őrölt citromhéj
2 evőkanál chia mag
1 csipet

Főzzük meg a kölest a növényi tejben (víz is megteszi).

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»


Rövid videó a köles elkészítéséről:


A hűlő köleshez keverjük hozzá a többi hozzávalót. Tegyük félre, fedjük le, hogy az ízek összeérjenek, az állaga konszolidálódjon. Keményebb, jól formázható kását kell kapjunk, hiszen a végén a lekvárral megtöltjük. Ha a kásánk lágy lenne, nyugodtan keverjünk bele egy evőkanál útifű maghéjat.

2. Készítsük el a szederdzsemet

25 dkg (egy kis doboz) szeder
2-3 evőkanál bármilyen a Bulkshopban kapható cukor
1 csapott kávéskanál citruspektin

A szedret keverjük össze a cukorral és a pektinnel. Egyetlen percig forraljuk. Tegyük turmixba, jó alaposan turmixoljuk meg, hogy a magokról is ledörzsölődjenek kicsit. A keverékből szűrjük ki a magokat, a dszemet tegyük félre, hagyjuk kihűlni.

3. Készítsünk csokidíszítést

De csak akkor, ha egyéb teendőkkel már készen vagyunk. Ha nem akarunk az alábbiakkal bíbelődni egy olvasztott csoki is megteszi.

Hozzávalók
1 evőkanál kakaó
1 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
1 mogyorónyi vaj vagy kókuszzsír


A zsiradék kivételével lassú tűzön főzzük fel a keveréket. Könnyen leég, kavarni kell.
Amikor a tűzről levettük folytonos keverés mellett adjuk hozzá a zsiradékot.

4. Formáljunk a kihűlt köleskásából egy rudat

Nyomjunk bele teljes hosszában egy mélyedést. A mélyedést töltsük meg dzsemmel. A kása széleit igazgassuk rá, hogy befedje a dzsemet. Csurgassuk rá a csokoládét.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház



A köleskása mandulával és szederdzsemmel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT:  PITÉK  |  ÉDESSÉGEK, DESSZERTEK  

 

bulkshop recept


                                                                                      TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA