Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kókusztejpuding áfonyával és csokoládépudinggal recept


Az eredeti receptek szerint a tejpuding tehéntejből, tejszínből, cukorból, zselatinból készül.

Mi most kicsit vegánosítottuk, elkészítettük növényi alkotókból.

Egy igazi, elegáns édesség, ami bármilyen ünnepi alkalmakkor is felszolgálható.
A recept leírás alapján 5 adag készíthető.

1, Készítsük el a tejpudingot

Hozzávalók

1/2 liter zsíros kókusztej (fontos, hogy a tej, amit használunk hozzá kicsit zsíros legyen)
A kókusztejet készíthetjük tejporból is, ez esetben 2.5 dl/1 bögre vízhez 1 nagy evőkanál tejport használjunk.
3 evőkanál eritritol vagy más a Bulkshopban kapható cukor, de a kókusz- és a nádcukor a pudingot barnásra színezi, de egyúttal karamellás ízűvé is varázsolja.
1 csapott kávéskanál agar-agar
2-3 szem kardamommag
1 mokkáskanál őrölt citromhéj
agar-agar helyett használhatunk 2 evőkanál kukoricakeményítőt / tápiókakeményítőt is. A keményítőktől a pudingunk kicsit krémesebb, lágyabb lesz.

Forraljuk fel a tejet a kardamommagokkal. Az agar-agart - vagy ha kukoricakeményítőt / tápiókát használunk azt - keverjük el a cukorral és kevés kókusztejjel. Ha a tej felforrt, lassan, állandó keverés mellett keverjük bele a zselésítőt. Forraljuk újra.
A kész pudingok egy részét öntsük a tálaló poharak aljába, hűtsük ki. A maradékot tegyük félre, de még ne a hűtőszekrénybe.

A kókusztejpuding költségei hozzávetőlegesen: kókusztej/por 300 Ft, cukor 80 -100 Ft, agar-agar 20 Ft, egyéb 20 Ft. Összesen: 440 Ft



2, Készítsük el az áfonyát

Hozzávalók

1 kisdoboz áfonya /20 dkg
2-3 evőkanál kókuszcukor vagy barna nádcukor /más a Bulkshopban kapható cukor/
1 leheletnyi citromsav
1 csapott kávéskanál citruspektin
víz szükség szerint

Az áfonyát, a pektint, a cukrot citromsavat a kezünkkel alaposan nyomkodjuk össze vagy törjük össze kissé valami gépi eszközzel. Darabos maradjon. Tegyük fel főni. Amikor felforrt vegyük le a tűzről és hűtsük ki. Egy részét rétegezzük a poharakban / tálalóedényben már kihűlt pudingra. Hűtsük ki.

Költségek hozzávetőleg: áfonya 300 Ft, cukor 90 Ft, pektin és citromsav 50 Ft
Összesen:440 Ft


3, Készítsük el a csokipudingot

Hozzávalók

0,5 liter növényi tej
2  evőkanál kukoricakeményítő / tápióka
1/2  tábla étcsokoládé
cukor ízlés szerint, ha édesebbre szeretnénk annál mint, amit a csokoládé biztosít
A csokoládé helyett használhatunk 1 nagy evőkanál cukorral elkevert kakaót is. Ez esetben a pudingba még keverjünk bele 1 kávéskanál kókuszzsírt/vajat.

A tejet forraljuk fel. Óvatosan, keverés mellett csurgassuk bele a kevés vízzel / tejjel elkevert keményítőt. Vegyük le a tűzről és még forrón, lendületes mozdulatokkal vagy géppel keverjük bele a csokoládét.
Hagyjuk hűlni, majd egy részét rétegezzük a poharakban / tálalóedényben már kihűlt pudingra. Hűtsük ki.

Költségek hozzávetőlegesen: csoki 250 Ft, kókusztej/por 300 Ft, kukoricakeményítő 50 Ft. Összesen: 600 Ft

4, Ha már minden kihűlt és besűrűsödött kissé, folytassuk a rétegezést a tálalóedénybe a képen látható módon.
Frissen, nem jéghidegen fogyasztva a legfinomabb.

Adagonként 250-300 Ft.

Jó étvágyat!



A kókusztejpuding áfonyával és csokoládépudinggal recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés