Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Kendermagos spenótrúd körtés quinoával és basmati rizzsel recept


A spenót friss vagy fagyasztott formában egész évben elérhető, nagyon egészséges étel.
Gyakori alkotórésze a mostanában divatos smoothiknak is.

A spenót kiemelkedő, egészségre gyakorolt jótékony hatásai közül a szakirodalomban elsősorban vas- és klorofilltartalmát emelik ki.
Gazdag emésztést segítő élelmi rostokban, magas K vitamin, bétakarotin tartalmú élelmiszer.

A benne található egészséges összetevőket napestig lehetne sorolni.

Pozitív hatásairól sok cikket, ismertetést olvashatunk az interneten kutakodva is.

Mi most egy nagyon könnyen elkészíthető, nagyon finom spenótos, kendermagos rudat készítettünk.

A spenót és a kendermag nagyon finom ízeket eredményez együtt. A kendermag gazdag növényi fehérjetartalma megsokszorozza az étel jó hatásait, kiemeli az étel finom ízeit, nem beszélve a kendermag egészségre gyakorolt jótékony hatásáról, amelyről a bulkshop oldalon többet is lehet olvasni.


Kendermagos spenótrúd körtés quinoával és basmati rizzsel


Spenótrúd 4 személyre


Hozzávalók


1 csomag mirelit spenót (450gr) (lehet friss is, ez esetben főzzük meg előre)

3 púpozott evőkanál kendermag

3 evőkanál zabpehelyliszt

2 evőkanál csicseriborsóliszt vagy 1 nagy maréknyi villával összetört főtt csicseriborsó (el is hagyható)

2 tojás / tojáspótló

1 evőkanál sótlan, glutamátmentes ételízesítő

1 púpozott evőkanál sörélesztő

1 kisebb lilahagyma nagyon apróra vágva vagy 1 kanál hagymapor

3-4 gerezd átnyomott fokhagyma vagy 2 kávéskanál fokhagymapor

1 kávéskanál

1 mokkáskanál őrölt kömény

1 mokkáskanál bors

1-2 evőkanál semleges ízű olaj (pl. szőlőmag, de jó az oliva vagy a kókuszzsír is)

1 kávéskanál folyékony füst (elhagyható)

1 kávéskanál szójaszósz (elhagyható), ha használjuk, vegyük figyelembe a sózásnál

Tehetünk bele a kedvelt fűszereinkből tetszés szerint (pl. szerecsendiót, petrezselyemlevelet - szárítottat vagy frisset, bármit)




Elkészítés


1. A spenótot egy szitán jól csöpögtessük le.

2. A hozzávalókat egy tálban keverjük össze.

3. A masszát hagyjuk állni, ha van időnk akár 1-2 órát is.

4. Állás után a masszánknak puhának, de formázhatónak kell lennie. Zabpehelyliszttel sűríthetjük, növényi tejjel vagy még egy tojással lazíthatjuk, de jó a csicseriborsó leve vagy egyszerűen víz is.

5. A masszát tegyük őzgerinc formába, keskeny tepsibe, formálhatunk belőle gombócokat is.

6. Közepes lángon 20-25 perc alatt sül készre.

7. A sütést elvégezhetjük úgy is, hogy egy nagyobb tepsit vízzel töltünk meg és abba helyezzük a spenótrudas tepsit, így egészen biztosan nem ég meg a külső burka.


Körtés quinoa


Hozzávalók 4 személyre


1 bögre quinoa
3-4 kisebb, még kicsit kemény körte

1-2 evőkanál kókuszvirág-cukor

1-2 evőkanál semleges ízű olaj (oliva, vaj, ghi is jó)

1 mokkáskanál (lehet több is)

Tetszés szerinti fűszerek: fahéj, szegfűszeg, gyömbér, kardamom - mindenből egy pici mokkáskanállal


Elkészítés


1. A quinoát alaposan mossuk meg szitában.

2. A quinoát kétszeres mennyiségű vízben körülbelül 20 perc alatt főzzük puhára.

3. Míg a quinoa fő, egy serpenyőbe tegyünk 2 evőkanál olajat.

4. Picit melegítsük meg az olajat.

5. A felszeletelt körtéket dobjuk az olajra és szórjuk meg kókuszvirág-cukorral.

6. Közepes lángon karamellizáljuk a körtéket a cukorral.

7. Fűszerezzük meg (ha szeretnénk)

8. A megfőtt quinoát csepegtessük le és keverjük a karamellizált körtékhez.


Basmati rizs 4 személyre


Hozzávalók


1 bögre basmati rizs

2,5 bögre víz

1 kávéskanál

1 evőkanál ételízesítő (só és glutamátmentes, el is hagyható)


Elkészítés


1. A rizst mossuk meg egy szitában.

2. Két és félszeres mennyiségű sós vízben főzzük meg. Először nagy lángon forraljuk fel, majd fedő alatt lassú tűzön főzzük még körülbelül 10 percig, amíg a levét elfővi. Ha elég lassú tűzön főzzük, ennyi idő alatt megpuhul a rizs, ha mégsem, pótoljunk hozzá pici vizet és főzzük tovább egy kicsit.

3. A rizst tálalásig lefedve hagyjuk egy kicsit pihenni. Gyönyörű fehér és gurulós lesz.

4. Tálaláskor díszítsük fel zöldekkel, petrezselyemmel, csíkokra vágott medvehagymával, de megszórhatjuk pici medvehagymaporral is. A medvehagyma fokhagymás íze jól illik a spenótos rúdhoz.

Jó étvágyat!


 

A kendermagos spenótrúd körtés quinoával és basmati rizzsel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.

A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés