Karfiollal töltött csicseriborsós fasírtgolyók recept
Egy nagyon egyszerűen elkészíthető, elronthatatlan, bármilyen garnirunghoz illeszthető feltétet vagy buli esetén egy falatként bekapható partifalatot készítettünk. Elkészítése annyira egyszerű, hogy teljesen kezdők is megbirkóznak vele.
A Bulkshopban kapható adalékmentes, természetes növényi anyagokból előállított Falafel fasírtport használtuk hozzá. Ennek a terméknek a használata azért is javasolható, mert előre ízesített, kitűnő zamatú és fűszerezésű, nem kell hozzápótolnunk más ízesítőket, mégis biztosak lehetünk az eredményben. A csomagoláson olvasható áztatási idő után, könnyen formázató, jól alakítható, szilárd, cseppet sem széteső kérget kapunk. Fehérjedús, laktatós, nem drága étel.
Mi semmit sem szoktunk „bő olajban”, a tűzhelyen serpenyőben kisütni, egyrészt mert nem szeretjük a lehulló morzsa miatt égő olaj szagát, másrészt a kevés olajban, sütőben kisütött fasírtok/gombócok egészségesebbek is, szebbek is, és semmiképpen nem kell izgulnunk, hogy megszívják magukat olajjal, egészen biztosan nem esnek szét sütés közben.
Hozzávalók 8-10 karfiollal töltött fasírtgolyóhoz
1 fej közepes nagyságú karfiol1 csomag Falafel fasírtpor
majonéz, édes csiliszósz / más kedvelt szósz a karfiol pácolásához
1 dl étolaj vagy olvadt kókuszzsír
1 bögre (2,5 dl) maniókaliszt / zsemlemorzsa / rizsdara
nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»
ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»
A csicseriborsós fasírtok elkészítése
1. A karfiolt egészben néhány perc alatt főzzük roppanósra. Hűtsük ki. Szedjük rózsáira.2. A falafelport áztassuk 15 percig, a leírásnak megfelelően 2 dl meleg, de nem lobogó forró vízben.
3. Egy tepsit béleljünk ki papírral, öntsünk bele 1 dl-nyi olajat és terítsük szét a sütőpapíron.
4. A kihűlt karfiolt pácoljuk be majonézbe, édes csiliszószba, bármilyen kedvenc szószba és nagyon alaposan, többször gyengéden forgassuk át a választott pácban, hogy a pác befurakodjon a karfiol legapróbb virágai közé is.
5. A megázott falafelporból vegyünk ki egy gombócnyit, a tenyerünkön lapogassuk el és csomagoljuk bele a karfiolrózsát. Ha valahol lukas lenne, nyugodtan foltozgassuk be még egy kevés masszával.
6. Görgessük meg a választott zsemlemorzsában. A morzsa segít továbbcsinosítani a fasírtjainkat.
7. A fasírtokat tegyük a kiolajozott tepsibe és forgassuk / görgessük meg az olajban, hogy minden oldalról bevonja a zsiradék.
8. 180 fokos sütőben süssük 30 percig vagy amíg a morzsa szépen megbarnul.
Jó étvágyat!



A karfiollal töltött csicseriborsós fasírtgolyók recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.
TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED
MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK | KENYEREK | HÚSHELYETTESÍTŐK
TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA