Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Húsleves helyett: jackfruit curry krumplis zabgombóccal recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba beilleszthető leves.

Nagy kedvencünk a húst tökéletesen helyettesítő, nagyon változatosan ízesíthető jackfruit.

A jackfruit a jákafa hatalmas gyümölcséből kifejtett gyümölcshús, amely sokoldalúan felhasználható a vegán konyhában. A gyümölcs magjai is ehetők. Semleges íze lehetővé teszi, hogy fűszerekkel, konyhatechnikai módszerekkel bármilyen ízt varázsoljunk neki. Egészséges, nagyon finom ételek készíthetők belőle. Káliumban, B6 és C vitaminban is gazdag. Mi most egy finom curryt főztünk a felhasználásával.

A jackfruit nem drága alapanyag, két ember bőségesen megebédel ízekben és tápanyagokban gazdag, egészséges, sűrű levesünkből. Elkészítése egyszerű, bátran ajánljuk mindenkinek.

Hozzávalók a leveshez

1/2 jackfruit konzerv
1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 közepes nagyságú krumpli felkockázva
1 közepes sárgarépa karikára vágva
1 közepes nagyságú petrezselyemgyökér karikára vágva
2 dl kókusztej
2.5 dl zöldséglé*
2 evőkanál kókuszzsír
1 lapos evőkanál kukoricakeményítő
fűszerek:
1 kávéskanál currypor / lehet több
1 kávéskanál paprika
1/2 kávéskanál őrölt kömény
1/2 kávéskanál kurkuma
1 kávéskanál friss reszelt gyömbér
ízlés szerint, lehet más, lehet több, lehet kevesebb.
Minden currys ételhez jól illik egy kis kanál garam masala fűszerkeverék.

Hozzávalók a zabos krumpligombóchoz

1 bögre főtt, áttört krumpli

1/3 bögre zabpehelyliszt


Elkészítés

1. Pároljuk 1-2 percig a vöröshagymát, adjuk hozzá a fokhagymát.
2. Kevergessük alaposan néhány pillanatig majd adjuk hozzá a fűszereket. Kavargassuk tovább, amíg a fűszerek illata már jól érezhető.
3. Adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, kavargassuk, amíg a massza bevonja a zöldségeket, majd öntsük fel a zöldséglével*.
4. Főzzük a levest a krumpli megpuhulásáig.
5. Szűk evőkanálnyi kukoricakeményítőt oldjunk fel egy kevés kókusztejben, habarjuk be vele a levest, öntsük fel a maradék kókusztejjel és forraljuk fel.
6. Míg a leves fő, készítsük el a gombócokat:
A gombóc hozzávalóit egyszerűen gyúrjuk össze. Formáljunk belőle tetszés szerinti nagyságú gombócokat, amelyeket lobogó forró vízben főzzünk ki.
7. A gombócokat tálaljuk a levessel.

Megjegyzések:
* Zöldséglevet legegyszerűbben úgy készíthetünk, ha 2 evőkanálnyi sótlan, élesztőmentes szárított zöldségkeveréket felöntünk 0.5 -0.7 dl vízzel és 20-25 percig főzzük, majd leszűrjük.

Ne dobjuk el a zöldségek még használható részeit, a paprika magházát, a karfiol, káposzta, karalábé stb. külső leveleit. Mi a hűtőben, zárható dobozban gyűjtjük és hetente kétszer is felhasználjuk a fentebb leírt zöldséglé készítésekor.

Nézzétek meg más jackfruitból készült ételeink receptjét is.

Jó étvágyat!





A húsleves helyett: jackfruit curry krumplis zabgombóccal recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban:                             

Bp. 19. ker., ÜLLŐI út 250. (Bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76. 
Bp. 11. ker., NÁNDORFEJÉRVÁRI u. 40. 

A receptet kinyomtathatod, vagy elküldheted barátaidnak.
A lenti kategóriákra kattintva további receptek nyílnak meg.

Keresés