Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Gyümölcsös kuglóf recept

   

Finom - minden évszakban készíthető - szépen díszíthető

Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető sütemény.

bulkshop magyar vallalkozas
A képeken látható, kuglófformában sütött sütemény a tavasz, nyár, ősz, tél valamennyi idénygyümölcsével elkészíthető, de megfelelnek hozzá a mirelitek is.


Tésztája tipikus gluténmentes lisztek keverékéből készülő, tojás és tejtermékek nélkül készült vegán sütemény. Mindenki szeretni fogja, aki nem sajnálja az időt egy olyan sütemény elkészítésére, amely nem pofonegyszerű ugyan, de elkészítése nem is annyira nehéz, hogy ne érné meg belevágni.

Nagyon szépen díszíthető, szaftos, mandulás tésztája akár ünnepi asztalok dísze is lehet, de más töltelékekkel, krémekkel töltve, akár tortaalapként is használhatjuk.

A képeken látható süteményt fekete cseresznyével töltöttük és borítottuk. Azóta már leérett a fekete cseresznye, elkészítettük nektarinos és áfonyás változatát is. A díszítésre és töltésre használt dzsemek pár perc alatt készen vannak, amíg a süteményalap sül és hűl bőven megvan.

A sütemény megsüthető fordított tortaként is. Ez esetben a gyümölcsöket a tortaforma aljába halmozzuk és arra öntjük a bekevert masszát és együtt sütjük. Ez az elkészítési mód lényegesen egyszerűbb.

Hozzávalók egy közepes kuglóf vagy tortaformához

A tésztához
1/2 bögre (2,5 dl) mandulaliszt (5 dkg)
1/2 bögre fehér rizsliszt (8 dkg)
1/2 bögre őrölt mandula (7 dkg)
1/2 bögre zabpehelyliszt (7 dkg)
2 evőkanál tápiókakeményítő
fahéj, szegfűszeg, kardamom 1-1 mokkáskanálnyi
1 csomag sütőpor
1 csipet
3 nagy evőkanál almaszósz (11 dkg). Ezt használtuk tojás helyett
1/2 bögre növényi joghurt vagy növényi tej, amiben elkevertünk 1 evőkanál almaecetet
8 evőkanálnyi olvasztott kókuszzsír / növényi margarin
1/2 bögre cukor / kókuszcukor
2 kávéskanál vaníliakivonat

A töltelékhez
40 dkg gyümölcs (bármilyen)
1 evőkanál kukoricakeményítő / tápiókakeményítő
2-3 evőkanál cukor / barna- vagy kókuszcukor / cukorpótló
 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A gyümölcskuglóf elkészítése

1. Előkészületek:
Őröljük meg a mandulát durvára.
Indítsuk el a sütőt, melegítsük 180 fokra.
Kenjük ki kevés zsiradékkal a kuglófsütőt / béleljük ki papírral a tortaformát.
2. Keverjük össze a liszteket, adjuk hozzá az őrölt mandulát és a cukor kivételével minden száraz összetevőt.
3. A megolvasztott zsiradékban alaposan keverjük el a cukrot, az almaszószt, joghurtot.
4. A nedves összetevőkhöz adjuk hozzá kisebb adagokban a lisztkeveréket. Dolgozzuk össze alaposan.
Öntsük a kuglófformába a masszát.
5. 180 fokon süssük 40 percig. (Mi légkeverést használtunk).
Végezzünk tűpróbát.
6. A megsült süteményt vegyük ki a sütőből, hűtsük ki. Lényegesen könnyebben boldogulunk majd a kettévágásával a töltéskor, ha betesszük egy-két órára a hűtőbe.
7. A hűtőből kivéve derékban felezzük el a kuglófot.
8. Amíg a süteményünk hűl, készítsük el a dzsemet.
A gyümölcsöt tisztítás / magvazás után daraboljuk fel, ha szükséges.
Tegyük egy serpenyőbe - ha nem elég leveses 1 leheletnyi víz segítségével -  főzzük fel egy pillanat alatt.
Szórjuk meg kukoricakeményítővel és hűtsük ki.
A dzsemet gondolatban harmadoljuk el. 2/3 részét töltsük a kuglóf közepébe, 1/3 részét öntsük a tetejére.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház






 

A gyümölcsös kuglóf recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT:  édességek és desszertek  |  torták  

 

bulkshop recept


                                                                                   TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA