Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Gluténmentes piskóta - Éva receptje


A tészta jól összeállítható, sütés után nem esik össze, jól tartja a formáját és jól vágható lapokra (a képen látható 3 lapra lett vágva). Egy kicsit szárazabb a gluténes piskótánál, de ezt a lapok szirupos vagy lekváros átkenése megszünteti.

Hozzávalók:

7 db tojás
18 dkg cukor (vagy cukorpótló, pl. eritritol)
15 dkg rizsliszt
3 dkg keményítő
10 dkg mandulaliszt
1 tk szódabikarbóna
1 ek. olaj
1-2 ek. citromlé
tortaforma: 26 cm átmérő



Elkészítés

sütés: 180C (kb. 40 perc)
A tojásfehérjét a citromlével habosra keverjük. A cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Amikor fényes, beledolgozzuk a tojások sárgáját és az olajat. A lisztet, keményítőt szódabikarbónát átszitáljuk.
A mandulaliszttel együtt óvatosan a habhoz keverjük. 
A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk a masszát beleöntjük, megsütjük. A sütő ajtajába kést illesztünk, hogy a gőzök eltávozzanak, de az elején nem nyitogatni.
(
A recept az internetről származik.) 

Jó étvágyat!



A gluténmentes piskóta recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltunkban:

Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76.