Barion Pixel
Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Gluténmentes kuglóf aszalt gyümölcsökkel recept


Nagyon pazar kuglófot sikerült sütnünk. Süssétek meg ti is, méltán lesz a karácsonyi vagy más ünnepi asztalok dísze, vendégek és családtagok kedvence.

gluténmentes
tejmentes
répacukormentes

Elkészítése nagyon egyszerű, ha néhány szabályt betartunk a készítésénél, de ezeket az elkészítésnél részletesen le is írjuk.

Hozzávalók

10 dkg zabpehelyliszt
10 dkg darált dió / mandula
5 tojás
1.5 dl növényi tej / hígított növényi tejszín / növényi tejszín
5-6 ek. eritritol / kókusz- / nádcukor (mi kókuszcukorral készítettük). A kókusz- és a nádcukor a tésztát barnára színezi.
20 dkg vegyes aszalt gyümölcs: aszalt szilva, datolya, mazsola (lehet más is pl. aszalt füge, áfonya, barack, de ne kandírozott legyen)
1 nagy marék darálatlan dió
5 dkg étcsoki apróra vágva
1 csipetnyi
Kókuszzsír vagy más zsíradék és zabpehelyliszt a forma kikenéséhez
0.5 tasak sütőpor

(Az általunk felhasznált anyagok alapvetően gluténmentesek, de a gluténintoleranciával küzdők minden esetben olvassák el a hozzávalók csomagolásán található információkat is.)



Elkészítés

1. Az aszalt gyümölcsöket alaposan mossuk meg és vágjuk vékonyabb csíkokra.
2. A sütőt melegítsük elő.
3. A tojásokat nagyon alaposan keverjük ki a cukorral, egészen habosra, addig keverjük míg a színe megváltozik, halványodik.
4. Keverjük hozzá a növényi tejet.
5. Keverjük hozzá a sütőporral és a sóval elkevert darált diót / mandulát, zabpehelylisztet.
6. Fontos:
Állítsuk le a keverőgépet és az apró csíkokra vágott aszalt gyümölcsöket és a marék egész diószemeket fakanállal, gyengéden keverjük el a masszában. Ne törjük össze az aszalványokat. A kuglófunk tésztája így nem ázik el, nem „szalonnásodik” meg.
A tésztát egyengessük el egy kuglóformában. Ütögessük a formát az asztallaphoz, úgy egyenletesen elterül.
7. 170 fokos sütőben hajszálpontosan 50 percig, légkeveréssel sütöttük.
Mi szilikonos formában sütöttük. Hagytuk a formában állni néhány percet, aztán egy lapos tányér segítségével könnyedén kifordítottuk a formából.
8. A cukormáz és a csokimáz készítésének leírását lásd a vegán kuglóf recepteknél.

Jó étvágyat!




A gluténmentes kuglóf aszalt gyümölcsökkel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltunkban:

Bp. 13. ker., PANNÓNIA u. 76.