Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL INGYENES SZÁLLÍTÁS 17.000 FT-TÓL
 TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ TÖBB 100 EZER ELÉGEDETT VÁSÁRLÓ
BUDAPESTI MINTABOLTUNK BUDAPESTI MINTABOLTUNK
MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS MAGYAR KISVÁLLALKOZÁS

Feketebab fasírt gombás tápiókatésztával recept

   
Gluténmentesen elkészíthető, vegán életmódba illeszthető főétel vagy burger.

bulkshop magyar vallalkozas
Mivel a feketebab főzése még hosszas áztatás után is meglehetősen sok időt vesz igénybe, a Bulkshop egyik újonnan megjelent termékével a feketebab konzervvel készítettük el a képeken látható, köretfeltétként ehető, hamburgerzsömlében is felszolgálható babfasírtot.


Sütőben sütöttük, mint általában mindig. A hasonló fasírtok, burgerek sütőben sütve kevésbé zsírosak, nem ég meg alattuk az olaj, a lehulló részecskék nem teszik tönkre a sütőzsiradékot. A növényi fasírtok / burgerek tojás nélkül készülnek, ha sütőben sütjük őket még fordításkor sem esnek szét, megtartják a formájukat, egyenletesen, szépen, biztosan átsülnek.
 

Hozzávalók 5 nagy gombóc feketebab fasírthoz

2/3 bögre (1 bögre = 2,5 dl) főtt quinoa
2/3 bögre feketebab konzerv
1/2 bögre napraforgómag / tökmag is jó
2/3 bögre vegyes zöldség apróra vágva / nagylukú reszelőn lereszelve / julienre vágva / mirelit is jó
(1 kis sárgarépa, 1 kis petrezselyemgyökér, kis paszternák, főtt kukorica stb.)
1 kisebb fej hagyma apróra vágva
2 -3 gerezd fokhagyma / 1 kávéskanál fokhagymapor
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál olvadt kókuszzsír vagy étolaj a sütéshez
esetleg himalája só

Hozzávalók a tápiókatésztához

1/2 csomag tápiókatészta
30 dkg csiperkegomba / 1 doboz lecsöpögtetett gombakonzerv
1 gerezd fokhagyma
1 nagyobb löttyintésnyi olíva- vagy más étolaj / olvasztott kókuszzsír
1 kávéskanál bazsalikom / 1/2 kávéskanál szárított is jó
1/2 mokkáskanál őrölt bors
1-2 facsarásnyi citromlé
1/2 kávéskanálnyi só
Opcionális: 1 mokkáskanál füstölt paprika vagy folyékony füst.

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A feketebab fasírt elkészítése

1. Ha nincs főtt quinoánk, akkor 1/2 bögrényit főzzünk 15 percig, dupla mennyiségű sós vízben.
A quinoát a főzés előtt, folyó víz alatt alaposan át kell mosni, hogy a főzés után ne legyen keserű.
2. A tápiókatésztát annyi forró vízzel öntsük le, amennyi jól ellepi.
Hagyjuk állni a forró vízben, ameddig látványosan kifehéredik és megduzzad (6-8 perc).
3. Míg a tészta a forró vízben parkol, készítsük el a gombát.
Az olajban a gombát és a fokhagymát pároljuk, kevergessük sózás nélkül néhány percig.
A citromlé kivételével adjuk hozzá az ízesítőket és sózzuk is meg. Kavargassuk 1 percig. A gomba kevés levet fog ereszteni, de ez jól van így.
4. Szűrjük le a tápiókatésztáról az esetleges felesleges vizet.
5. Keverjük össze a megpuhult tésztát a párolt gombával, a gomba párolólevét is öntsük hozzá.
Letakarva pihentessük a tésztát, amíg a fasírt kisül.
Tálalás előtt ízesítsük tovább egy-két facsarásnyi citromlével, sózzuk, borsozzuk utána. Tehetünk bele egy leheletnyi csilit is de egy mokkáskanál folyékony füst vagy füstölt paprika is jót tesz neki.
6. A készítés sorrendjét meg is fordíthatjuk és amíg a fasírt sül, addig készítjük el a gombás tápiókatésztát.
7. A fasírt elkészítése:
A hozzávalókat tegyük aprítógépbe, egyet-kettőt fordítsunk rajta, kissé őröljük meg, de ne péppé, maradjanak benne akár egész babszemek, napraforgószemek.
Egy tepsit béleljünk ki papírral, a papírt olajozzuk meg és formáljunk a masszából 4-5 nagy gombócot.
A gombócok tetejét is hintsük meg olajjal.
Süssük 180 fokos sütőben 35-40 percig, amíg a kéreg ropogós, de nem égett lesz. Sütés közben egyszer megfordíthatjuk, de megfordítás nélkül is jól átsül.
8. Tálaljuk a gombás tápiókatésztával.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





A feketebab fasírt gombás tápiókatésztával recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.          

 

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: VEGA FASÍRTOK  |  KENYEREK  |   növényi fehérjeforrások

 

bulkshop recept


                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA