Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Menü

Fekete sajt fekete szezámmagos gyökérkenyérrel recept

Fekete sajt fekete szezámmagos gyökérkenyérrel vegán recept bulkshop növényi alapú plantbased    Fekete sajt fekete szezámmagos gyökérkenyérrel vegán recept bulkshop növényi alapú plantbased

Finom és egészséges sajt és kenyér

Vegán életmódba illeszthető kenyér és gluténmentesen készült növényi sajt.

bulkshop magyar vallalkozas
A receptleírások előtt ismerkedjünk meg egy kicsit a fekete szezámmaggal, amit a kínaiak úgy is neveznek, hogy az örök fiatalság forrása. Egy ilyen magot, aminek ilyen hatást tulajdonítanak érdemes ismerni, érdemes fogyasztani. A belőle készült ételek, édességek fekete színe viszont sokakat elriaszt. Nem szokványos fekete színű ételt enni. A kávéval és a kakaóval sikerült megbarátkoznunk, reméljük sikerül a magok királyával, a fekete szezámmaggal is barátságot kötni.


Ha túl tudjuk tenni magunkat a színe miatti idegenkedésen, rendkívül egészséges, tápanyagokban igen gazdag, egészségjavító ételeket készíthetünk belőle. Néhány következő posztunkban segítséget és ötleteket is kínálunk ehhez.

A fekete szezámmag nagyon gazdag ásványi anyagokban, magnéziumban, kalciumban, vasban, foszforban, a vitaminok közül jelentős mennyiségben tartalmaz E és B1 vitamint és komoly fehérjeforrás.

Rostban gazdag, szőröstől- bőröstől ehető, felhasználása során semmit nem kell eldobni belőle.
Az egészségre gyakorolt jótékony hatása szinte felsorolhatatlan.
A hajunktól a kislábujjunk körméig hasznunkra válik a fogyasztása.
Itt most csak néhány dolgot tudunk a terjedelmi korlátok miatt megemlíteni, de az interneten kötetnyi irodalom lelhető fel vele kapcsolatban.

A tehéntejben található kalcium többszöröse található benne, kalciumtartalmához viszonyítottan ideális mennyiségben tartalmaz magnéziumot. Ezért is ajánlható a csontritkulás kezelésére és megelőzésére.
Ugyanezen két elem nagymértékben oldja az izomgörcsöket és a végtagok zsibbadását, védi az ízületeket, oldja az idegfeszültséget, javítja az alvás minőségét.

Jelentősen javítja az általános erőnlétet, ha lehajlás után meg-meg szédülünk, okvetlen vegyük fel az étrendünkbe.
Javíthat a magas vérnyomás és a koleszterin problémákon, szebbé teszi a bőrt, javítja a monitorok okozta szemszárazságot.
Segít a hajhullás gyógyulásában, erősíti a körmöket, szépíti a bőrt.
Mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy baktériumölő és antivirális hatását is jelentősnek tartják.

Most egy nagyon szuper gyökérkenyeret és feltétként hozzá egy növényi sajtot készítettünk a felhasználásával. A gyökérkenyeret a Bulkshopban kapható 00-ás pizzalisztből készítettük. Ebből a különlegesen finom lisztből különösen finom is lett a kenyér, amely a belesütött magocskáktól kapott egyedi, fantasztikus aromát.
 

Hozzávalók a 2 kenyérhez

0.5 kg pizzaliszt / más fehér búzaliszt + a szóráshoz
4 dl hideg víz
3 dkg élesztő
1.5 kávéskanál
3 evőkanál pirított fekete szezámmag
2-3 evőkanál étolaj
 

A fekete sajt hozzávalói

1/2 bögre (2,5 dl) pirított fekete szezámmag
1 facsarásnyi citromlé
1 szűk evőkanálnyi növényi szirup (elmaradhat)
1 kávéskanálnyi só (ízlés szerint)
1 lapos evőkanál agaragar
1/4 bögre inaktív élesztőpor / sörélesztő
3/4 bögre víz vagy növényi tej (ne kókusztej legyen)

 

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A kenyér elkészítése

A gyökérkenyerek szokásos elkészítése szerint járunk el, csak itt a tésztába belekeverjük a pirított szezámmagot is. A gyökérkenyereket általában este érdemes bekeverni, mielőtt lefekszünk, mert minimum 8 órát, maximum 12 órát kell kelnie a hűtőszekrényben. Persze reggel is bekeverhetjük, ez esetben estelire van friss kenyerünk.

1. Pirítsuk meg a szezámmagot, vigyázzunk, hogy ne pirítsuk túl. A színe miatt nehezen látható, hogy mikor pirult meg eléggé. Amikor meghalljuk kavargatás közben a jellegzetes pici pattanó hangokat, vegyük le a tűzről, de a serpenyőben még kavargassuk tovább, mert a forró serpenyőben még tovább pirulhatnak a magocskák.
2. Állítsuk össze a hozzávalókból a kenyeret. Ragacsos, a szokásos kenyértésztánál puhább, nagyon sűrű galuskatésztára emlékeztető állagúnak kell lennie. Nem kell dagasztani, csak összekeverni a hozzávalókat.
3. Fedjük le az edényt és tegyük 8-12 órára a hűtőbe kelni / pihenni.
4. A formázás előtt a sütőt melegítsük elő 230 fokra (alul-felüli sütés).
Egy lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral, a sütőpapírt is lisztezzük meg.
5. A pihenési idő lejárta után a tésztát alaposan lisztezett deszkán felezzük el.
A tészta egyik felét, lisztezett kézzel, lisztezett lapon gyengéden nyomkodjuk téglalappá, tekerjük fel és a saját tengelye körül kétszer-háromszor tekerjük meg.
6. A megtekert tésztát ügyesen emeljük be a papírral bélelt tepsibe.
7. A tetejét kenjük meg étolajjal és szórjunk a tetejére is fekete szezámmagot. Icipicit nyomkodjuk is le a magokat.
8. A műveletet a kenyértészta másik felével is ismételjük meg.
9. 230 fokos sütőben 35 perc alatt sült meg a mi kenyerünk.
 

A sajt elkészítése

1. A szezámmagot a fentiekben leírtak figyelembevételével pirítsuk meg.
2. A magokat keverjük el az inaktív élesztővel, sózzuk meg, facsarjuk bele a citromlevet, tegyük bele a szirupot, adjunk hozzá nem egészen 1 bögre vizet (annyit, hogy a turmixunk könnyedén vigye).
3. Turmixoljuk el jó alaposan a keveréket.
4. 3/4 bögrényi vízben vagy növényi tejben keverjük el az agaragart.
5. Főzzük az agaragart két percig, amíg besűrűsödik.
6. A besűrűsödött agaragarhoz adjuk hozzá a turmixolt keveréket.
7. Kavarjuk jól össze, és a masszát, éppen csak főzzük fel, és öntsük papírral bélelt formázó edénybe.
1-2 órányi időre, szilárdulásig tegyük a hűtőbe.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház

Fekete sajt fekete szezámmagos gyökérkenyérrel vegán recept bulkshop növényi alapú plantbased

Fekete sajt fekete szezámmagos gyökérkenyérrel vegán recept bulkshop növényi alapú plantbased

Fekete sajt fekete szezámmagos gyökérkenyérrel vegán recept bulkshop növényi alapú plantbased

 

A fekete sajt fekete szezámmagos gyökérkenyérrel recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban

 

TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT:  KENYEREK | PALACSINTÁK 

 

bulkshop recept


                                                                                   TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA

 

 

Keresés