Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Egyszerű vegán knédli recept

   
Azt is írhattuk volna címként, hogy a világ legegyszerűbben elkészíthető knédlije.

bulkshop magyar vallalkozas
Nem kell a kifőzéséhez konyharuha, nem kell gőzölni, egyszerűen csak bedobjuk a lobogó, forró vízbe, kifőzzük és mint a mesebeli rizs főzés közben kidagad a fazékból, legalább is alig fér el benne. Az elkészítésnél leírt kelesztési időket betartva elronthatatlan, minden esetben biztosan számíthatunk rá, hogy pillekönnyű, fantasztikus köret lesz belőle, amelyet elsősorban szaftos ételekhez ajánlunk.


Mi szejtán szeletekkel és „vadas”, vagyis zöldségekből készült szósszal ettük. Ennek a receptjét lásd a következő posztban, de minden más hosszú lére eresztett étel jó hozzá, például gomba vagy más zöldségpörkölt.

Kétféle lisztből is elkészítettük, fehér lisztből és teljes kiőrlésű tönkölylisztből. (Elkészíthető ezek fele-fele arányú keverékéből is).

Mind a kettő nagyon jól sikerült, a teljes őrlésű lisztből készült változat is könnyű, laza szerkezetű, lyukacsos.
 

A vegán knédli hozzávalói

25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt / fehér búzaliszt / ezek keveréke
1.7 deciliter langyos víz
1/3 csomagnyi friss élesztő
ízlés szerint

nézz körbe a webshopban (katt ide)»»»

ismerd meg bulkshop boltjainkat»»»

 

A vegán knédli elkészítése

1. A választott lisztet szórjuk bele egy tálba és a közepén képezzünk egy bemélyedést, ebbe morzsoljuk bele az élesztőt. Öntsünk az élesztőre kevés vizet, kicsit kavarjuk el és fedjük be liszttel. Hagyjuk dolgozni 5 percig.
2. Az élesztős tésztát sózzuk meg és a maradék vízzel dolgozzuk sima tésztává. Ne sajnáljuk a fáradságot, alaposan dolgozzuk ki a tésztát, amíg kezd elválni az edény aljától, sima, fényes, nem ragacsos.
3. Fóliázzuk le a tálat és hagyjuk a tésztát duplájára kelni. A mienk 35 percig kelt.
4. A kelés után formázzunk belőle egy hosszúkás vekni formát, takarjuk le egy konyharuhával és kelesszük újabb 20 percig, amíg látványosan visszahízik.
5. Míg magában hízogat, tegyünk fel egy nagyobb edénybe vizet forrni. A vízbe tegyünk egy kávéskanál sót.
Lobogó forró vízbe tegyük be a knédlinket.
6. NAGYON FONTOS: fedjük be az edényt és bármennyire is kíváncsiak vagyunk, 20 percig ne emeljük fel a fedőt. Megoldásként átlátszó, üvegből készült fedőt használhatunk, azon át gyönyörködhetünk az egyre nagyobbra növő knédliben. Ha nincs üvegfedőnk, készüljünk egy nagy meglepetésre.

Jó étvágyat!

bulkshop webáruház





Az egyszerű vegán knédli recept hozzávalói kedvező áron megvásárolhatók a bulkshop.hu webáruházban és budapesti boltjainkban.


TOVÁBBI RECEPT JAVASLATOK NEKED

 

MÉG TÖBB RECEPT ITT: TORTILLÁK ÉS CHIPSEK  |  KENYEREK  

 

bulkshop recept


                                                                                      TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA